Sve same zvijezde uvećat će Praznik mimoze u Herceg Novom

  Sve same zvijezde uvećat će Praznik mimoze u Herceg Novom

  Mimoza i Praznik u slavu žutog cvijeta asocijacija su za Herceg Novi i najveću pučku svečanost u cijelom regionu. 

  Tokom četiri vikenda ispunjena bogatim programima, 51. Praznik mimoze će od 14. februara do 14. marta, prema najavama, u Herceg Novom će okupiti veliki broj ljubitelja dobrog provoda tokom zime na moru.

  Prvi vikend “Mimoza za dobra stara vremena” počinje velikim koncertom na otvaranju 51. Praznika mimoze koji je zakazan za 14. februar, kada će na platou ispred hotela ”Igalo” nastupiti jedna od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda Lepa Brena. Dan kasnije, u subotu 15. februara na hercegnovskoj rivijeri održat će se tradicionalna Fešta od mimoze, ribe i vina uz nastup Kaliopi.

  Uslijedit će mjesec bogat raznovrsnim programima, tokom kojeg će Herceg Novi svakog vikenda biti mjesto za spektakl – Petar Grašo će nastupiti 21. februara, Vlado Georgijev 29. februara, Aco Pejović 7. marta, a na zatvaranju 14. marta očekuju nas Međunarodna karnevalska povorka i koncert Željka Joksimovića.

  Tu je i koncert tribute bendova zakazan za 28. februar u Parku Boka, pa će svi prisutni uživati u hitovima James Browena, Michaela Jacksona, Red hot Chilli Papersa i Pass Matersa.

  Pored koncerata na otvorenom, vikendima će na programu biti maskenbali na kojima će nastupati poznata muzička imena. Na njima će goste zabavljati Dejan Matić, OK bend, Magla bend i Ana Štajdohar.

  Tradicionalna Riblja večera održat će se 22. februara u Institutu Igalo uz popularnu grupu Magazin.

  Za najmlađe se organizuje Dječji maskenbal 23. februara i Velika dječija cvijetna povorka 7. marta.

  Na Škveru će tokom 51. Praznika biti upriličene i četiri Fešte od ribe i vina uz sajmove domaće trpeze, i to 16. i 23. februara te 1. i 8. marta.

  Neće izostati ni bogat sportski program, a u okviru njega i najpopularnije takmičenje u Piciginu –  16.2, te trka karića ”Karotrc”, 29. februara.

  Ovogodišnji Praznik mimoze obilježit će i atraktivan kalendar dešavanja kada su u pitanju pozorišne predstave, izložbe i književne večeri. Uz sjajne ponude aranžmana koje su pripremili hercegnovski hotelijeri i izdavaoci privatnog smještaja, uz lijepo vrijeme i u duhu Mediterana posjetiocima se nudi nezaboravan doživljaj zime na moru kada se sve slavi u ime žutog cvijeta.

  Dobrodošli!

  www.hercegnovi.travel