Na kafi s kućnim ljubimcem u centru Sarajeva

  Na kafi s kućnim ljubimcem u centru Sarajeva

  Ako ste vlasnik psa, mačke, ili nekog drugog životinjskog prijatelja s kojim biste se voljeli više kretati po gradu, nemojte ga više ostavljati kod kuće zbog dileme kako pronaći lokal u koji ga možete uvesti. Takav jedan bar nalazi se već u samom centru Sarajeva, gdje šetnjama ne odolijevaju ni turisti a kamo li lokalci.

  Piše: Elma Zećo

  Za većinu vlasnika kućnih ljubimaca, posebno mjau i vuf, vuf šapica, ove životinjice mnogo su više od najboljih prijatelja. To i ne treba da čudi, jer samo ko je osjetio njihovu ljubav ispunjenu isključivo iskrenim emocijama bio je u mogućnosti spoznati blagodati koje unose u čovjekov život.

  Svi koji su putovali po razvijenim zemljama Zapada imali su priliku vidjeti u kojoj mjeri kućni ljubimci mogu zajedno sa svojim vlasnicima participirati u korištenju usluga dostupnih u društvu, bilo da zajedno putuju gradskim, javnim prijevozom, sjede na brojnim ugostiteljskim mjestima, ili idu u šoping krećući se slobodno po tržnom centru.

  Sve ovo kod nas je veoma teško. Ipak, ima i onih koji doprinose promjenama. Među njima je i Bojan Prstojević, koji je prošle godine odlučio otvoriti burger & cocktail bar Blind Tiger, u pravom smislu riječi pet friendly lokal, nudeći jedinstvenu mogućnost zajedničkog provođenja vremena.

  Ovaj klasični retro bar s gurmanskim burgerima, čije sve sastojke spravlja šef njegove kuhinje, nalazi se odmah na početku Dalmatinske ulice, u centru Sarajeva. Ako ste sami, ovdje vam ne treba mobitel, jer – zahvaljujući svojim velikim staklenim površinama – Blind Tiger nudi jedinstven pogled na život koji se odvija ispred.

  Od kućnih ljubimaca na ovo mjesto pretežno sa svojim gazdama dolaze njegovani i lijepo vaspitani psi, a, kako se pokazalo, pet friendly koncept po volji je svih gostiju, neovisno o tome u čijem su društvu. Šta više, pas koji dođe s gazdom i koji obično mirno leži pored njegove stolice, pretežno svojom pozitivnom energijom svakom novom gostu uspije izmamiti osmijeh na lice.

  I na vaše će. Zasigurno!