Od danas u prodaji karte za vodeći svjetski kick-box turnir KOK WGP

  Od danas u prodaji karte za vodeći svjetski kick-box turnir KOK WGP

  Danas počinje prodaja karata za borilački spektakl King of Kings World Grand Prix (KOK WGP), koji će 3.jula u hotelu Hills u Sarajevu biti prvi put održan u našoj zemlji. U prodaji će se naći 1.000 karata, a po cijeni od 50 KM, mogu se kupiti prekoputa Gradske tržnice u Sarajevu svakim danom od 17 do 20 sati.

  Zaslužan za dovođenje vodećeg svjetskog kick-box turnira u BiH je naš najbolji K1 borac Dževad Poturak – BH MACHINE, koji će tu večer boriti za pojas prvaka Evrope KOK organizacije u superteškoj kategoriji.

  „ Izuzetna čast je najbolje borce iz naše zemlje, regije i Evrope dovesti na jedno mjesto, te tako ljubiteljima kick-box i MMA borbi priuštiti zaista nezaboravnu noć. Borcima ćemo pružiti vrhunske uslove kako bi BiH pamtili samo po najboljem, a o veličini turnira govori i činjenica da će dešavanja iz nove sale hotela Hills, gdje će borbe biti održane,  pratiti više od 120 TV kuća na čak 44 strana jezika“ izjavio je Dževad Poturak predsjednik i zastupnik KOK-a za BiH, koji u svojoj karijeri već ima WKA (World Kickboxing & Karate Association) i WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) titule.

  King of Kings – KOK je vodeći svjetski kick-boxing brend, trenutno jedna od najvećih svjetskih kick-box organizacija koja na godišnjem nivou održi 24 ovakva eventa. Na prvom KOK turniru u Sarajevu publiku očekuje šest borbi iz serije KOK heroja, a zatim i KOK World Grand Prix 2019. – turnir četvorice u kojem će se boriti Sanid Imamović iz BiH, Alija Selimanović iz Crne Gore, Aleksandar Dimovski iz Makedonije i Saša Jovanović iz Slovenije.

  Večer će dodatno uveličati i borbe Igora Emkića, tuzlanskog šampiona, a u okviru KOK WGP serije rukavice će navući i naš najbolji profesionalni bokser Adnan Redžović, koji će se boriti za dvadesetu pobjedu u profesionalnom boksu.

  Dževad Poturak se borio širom svijeta, a Yokohama, Seoul, Hong Kong, Amsterdam i Las Vegas samo su neki od gradova u kojima je odmjerio snage sa svojim protivnicima. Tokom duge karijere u ringu je nadjačao velikane poput Daniela Ghite, Tomasa Moznya, Melvina Manhoefa, Jorgena Krutha, Romana Kleibla, Raula Catinasa, Rica Verhoevena, Chalida “Die Fausta” Arraba i drugih.