Otvoren Sarajevo Holiday Market

  Otvoren Sarajevo Holiday Market

  Ovogodišnje izdanje najveselijeg i najvećeg prazničnog događaja u Sarajevu, kojeg organizuju Fondacija Sarajevo Navigator i Udruženje ZUP Baščaršija, uz podršku Grada Sarajeva, Općine Centar i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, ponudit će niz zanimljivih sadržaja za sve generacije.

  Paljenjem velike i bogato ukrašene jelke visoke oko 12 metara u Parku Hastahana – prof. dr. Nijaza Durakovića večeras će biti otvoren 7. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

  Sajamski dio marketa donosi ponudu preko 50 izlagača – zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopova sarajevskih sportskih klubova, domaćih proizvođača hrane i pića.

  Pokraj sajamskog dijela nalazi se POLI Gastro Kutak, gdje će se posjetitelji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa moći okrijepiti uz ponudu pića iz prodajnih asortimana sponzora marketa, te uz slasnu hranu koju pripremaju kuhari okupljeni u Centru za razvoj ugostiteljstva i turizma GastroID.

  Između sajamskog dijela marketa i POLI Gastro Kutka postavljen je ove godine drveni BH Telecom ULTRA Stage na kojem će se svakog dana dešavati vanjski zabavni programi – koncerti, nastupi DJ-eva, izvlačenja nagradnih igara…

   

  Najmlađi će i ove godine moći učiti i zabavljati se u igraonici Argeta Junior Play House, a tu je i nikad veći Lino Luna park s autićima, vrtuljkom, vozićem, roller coasterom…

  Novitet ovogodišnjeg Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa je pitoreskni Pony Ranch s tri malena konja, koja će djeca moći jahati, maziti i hraniti.

  Prostor Coca-Cola sela Djeda Mraza nije bio nikad okićeniji, a u njemu se i ove godine nalaze Coca-Cola suvenirnica, Slatka kuća i Kuća Djeda Mraza, u kojoj će djecu u posjetu svakog dana primati Djeda Mraz sa svojim drugarima – vilenjakom i fotografom.

  Prostor od oko 400 kvadrata i ove godine zauzima Jaffa klizalište na kojem će se u decembru klizanje naplaćivati po cijeni od 2 KM, dok će tokom januara i sve do 11. februara za učenike sarajevskih osnovnih i srednjih škola biti organizovani besplatni termini klizanja.

  Najveselije će i ove godine biti u Pan Winter Pubu, ugostiteljskom objektu ispod šatora, gdje će se tokom 39 dana trajanja marketa svakog dana dešavati zanimljivi programi.

  Od 16 sati posjetitelji će moći uživati na mBa After Work Partijima, nakon čega će slijediti izvlačenja Pan Binga, dok će se od 21 sat održavati večernji koncerti.

  Sve u svemu, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market ove godine dolazi u nikad ljepšem i bogatijem izdanju, te će zasigurno biti mjesto na kojem će zima u Sarajevu biti ljepša.