Događaj na nebu koji se dešava jednom u 22 godine

  Događaj na nebu koji se dešava jednom u 22 godine

  Prije nekoliko dana na nebu se dogodilo nešto što se dešava jednom u 22 godine.

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  Naime, 17. februara se formirao kvadrat između Saturna i Urana, planetarni aspekt koji je poznat i pod nazivom astrološki “kvadrat”. Oni su poznati po stvaranju napetosti između dvije tačke – a s ovom koja uključuje Saturn, planetu pravila i granica, te Uran, planetu slobode i pobune, astrolozi tvrde da će stvari uskoro postati prilično intenzivne.

  Možemo očekivati ​​da će ova vjekovna borba definisati ovu godinu, kaže Montúfar, jer će se isti kvadrat dogoditi čak tri puta 2021. godine – 17. februara, 14. juna i 24. decembra. Generalno, dvije planete će biti blizu u narednih 12 mjeseci, navela je astrologinja Narayana Montúfar.

  Kada Saturn (koji je trenutno u Vodoliji) i Uran (u Biku) čine kvadrat, često vidimo pukotine u temeljima društva. Problemi s političkim, finansijskim i socijalnim institucijama postaju izloženi, a zatim se urušavaju, kaže Montúfar. Na neki način, ovo smo već vidjeli.

  “Astrologija 2020. godine otkrila je sjenu našeg društva, a 2021. svjedočit ćemo propadanju mnogih strukturnih temelja kako bismo ih mogli obnoviti na temelju koncepta slobode, inkluzivnosti i individualnosti”, kaže ona. Iako ovaj tranzit može djelovati pomalo grubo, upravo je to ono što nam treba za stvaranje značajnih promjena u budućnosti.

  Na ličnom nivou, svi ćemo imati zadatak da pronađemo vlastiti balans između krute energije Saturna i slobode Urana, kaže astrologinja Lisa Stardust. “Ovaj kvadrat će nam donijeti izazove koji će nas prisiliti da razmislimo o onome što želimo postići”, kaže ona. Ako se osjećate frustrirano ili sputano, zapitajte se: Postoji li nešto što me koči?

  Montúfar naglašava da ovo nije vrijeme da se tvrdoglavo držimo svoje prošlosti. “Unutar našeg života strukture će se također mijenjati i urušavati se, a što se više držimo za njih, to ćemo više patiti”, upozorava ona. “Najbolji način za rukovanje energijom ovog intenzivnog kvadrata je predavanje i kretanje – i težnja ka autentičnosti na istinski uranski način.”

  “Najbolji način za nošenje sa ovom energijom je usmjeravanje ka pozitivnim promjenama u budućnosti nasuprot negativnim”, kaže astrologinja Leslie Hale. “Ako se u vašem ličnom životu dogodi prekid veze, veza je, po svoj prilici, nadživjela svoju svrhu. Pregledajte negativno i pozitivno i fokusirajte se na poboljšanje sebe ili onoga što biste mogli učiniti kako biste pronašli trajniju i prikladniju vezu u budućnosti.”

  U zavisnosti od toga kojim kućama vladaju Vodolija i Bik u vašoj karti rođenja, ovaj tranzit može utjecati na vas na različite načine.

  “Neke od manifestacija ovog tranzita mogu uključivati: iznenadne promjene posla, prekide veza koje nisu stabilne i želja za većom slobodom od svega što smatrate represivnim”, kaže Hale.

  Sve ovo može vam zvučati zastrašujuće, no jako je važno da sve teče polahko. Treći i posljednji Saturn-Uran kvadrat bit će najjači, a to se događa tek u decembru, ističe Montúfar.

  “Iako bismo mogli početi primjećivati ​​kako će nam se ovaj aspekt sada manifestovati, potpunu sliku ćemo dobiti tek u decembru”, napominje ona. Dakle, počnite s tim malim koracima prema promjenama i pripremite se za rast – bit će ovo velika godina.