Ljetovanje u Egiptu

  Ljetovanje u Egiptu

  Putnici se već stoljećima dive velikim piramidama Egipta, međutim u zadnje vrijeme mnogi su otkrili da je u Egiptu moguće doživjeti i otkriti mnogo više – ne samo historijske, nego i prirodne i kulturne znamenitosti.

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  Većina putnika se nakon prve posjete u Egipat želi vratiti baš zbog toga što su otkrili brojna nova lica te arapske države. Veliki broj turista se vraća zbog egipatskih ljetovališta kao što je šarmantna Hurghada.

  Hurghada

  Hurgada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira.

  Kristalno čisto tirkizno more, nestvarno lijep podvodni svijet sa ribicama i koralima svih duginih boja, vrhunska gastronomska ponuda, ljubazni domaćini, te SIGURNI I UDOBNI SVJETSKI POZNATI HOTELI, sa najvišim higijenskim i zdravstvenim standardima. Odmorite svoje tijelo i dušu na mekanim, puderastim pješčanim plažama, gledajući u čuveno Crveno more i pijuckajući omiljeni koktel.

  Ne tako davno, Hurgada je bila malo ribarsko mjesto. Danas je izrasla u grad sa gotovo 40.000 stanovnika, starim i novim modernim dijelom, kao i turističkom zonom sa svim neophodnim sadržajima za idealan odmor poput restorana, barova, klubova, kafića, te brojnim šarenim trgovinama.

  Relax Tours

  Zelenih Beretki 22
  71000 Sarajevo, BiH
  Tel: +387 33 263 330
  Fax: +387 33 263 331

  relaxtours@relaxtours.com
  sales@relaxtours.com


  Zato što jedan članak nije dovoljan….

  NAIDA BEĆAR: SAVJETI ZA PUTOVANJE I LJETOVANJE U EGIPTU

  ZEMLJA FARAONA