SFF ponovo ove godine i u Mostaru, pa u Jajcu

  SFF ponovo ove godine i u Mostaru, pa u Jajcu

  I ove godine Sarajevo Film Festival dolazi u Mostar. U Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar, ispred Tržnog centra Plaza, Mostarci i njihovi gosti će od 13. do 20. augusta imati priliku uživati u najboljim filmovima 27. Sarajevo Film Festivala.

  Foto: PR

  Festival i u Mostaru počinje svjetskom premijerom filma “Deset u pola” Danisa Tanovića.

  Projekcije u Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar su svaku večer u 21:30 sati. Ulaznice su u prodaji online putem www.sff.ba, a od 9. augusta se mogu kupiti na pultu Cineplexx Plaze Mostar svakim danom od 14 do 22 sata.

  Ovo je druga godina kako se projekcije Sarajevo Film Festivala održavaju i u Mostaru. Datumi održavanja su isti – od 13. do 20. augusta. Uz projekcije filmova, planiran je i popratni program u jedinom Ljetnom kinu Mostara.

  Nakon Mostara, Sarajevo Film Festival putuje i u Jajce. Na Tvrđavi Jajce od 25. do 28. augusta bit će prikazan izbor filmova sa ovogodišnjeg Festivala, a u Muzeju AVNOJ-a će biti projekcije filmova za djecu. Projekt u Jajcu se realizuje uz podršku Fondacije za kinematografiju, a posebno su ga podržali Vlada Srednjobosanskog kantona, Općina Jajce i JU Agencija Jajce.

  Ovogodišnji Sarajevo Film Festival bit će održan od 13. do 20. augusta.