“Šumari vraćaju olimpijski sjaj Sarajevu: 53. Evropsko takmičenje šumara u nordijskim disciplinama privuklo 740 takmičara iz 21 zemlje”

53. Evropsko takmičenje šumara u nordijskim disciplinama privuklo 740 takmičara iz 21 zemlje

Proteklih pet dana na Igmanu se održalo 53. Evropsko takmičenje šumara u nordijskim disciplinama i to je bila prava poslastica za sve ljubitelje ovih sportova. Nakon 2006. godine, BiH je ponovno dobila organizaciju EFNS-a i prema utiscima, cijelo takmičenje dobilo je odličnu ocjenu. Kantonalno preduzeće “Sarajevo – šume” i Udruženje inžinjera i tehničara šumarstva FBiH bili su ponosni organizatori događaja.

Na programu su bila individualna takmičenja klasičnim i slobodnim stilom skijaškog trčanja, kao i takmičenja u štafeti. Takmičari su podeljeni u starosne kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji, a mlađi takmičari su vozili trke u skijaškom trčanju, dok su starije kategorije imale uključeno i gađanje na biatlon strelištu. Staze za takmičenje su bile dužine 3,3 km, 4,0 km i 5,0 kilometara.

Ovo takmičenje šumara u nordijskim disciplinama je prvi put održano 1969. godine u Todtnau, Schwarzwald u Nemačkoj i svake godine se održava i okuplja ne samo šumare, već i druge osobe koje su povezane sa sektorom šumarstva i ekologije. Ovogodišnje takmičenje privuklo je učešće od 740 takmičara iz 21 zemlje.

Ukupno, 53. Evropsko takmičenje šumara u nordijskim disciplinama bilo je spektakularno događanje koje će se pamtiti još dugo.

Nadamo se da će takvi događaji nastaviti da se održavaju u budućnosti, te da će nam omogućiti da nastavimo da se takmičimo i organizujemo ovakve događaje na najvišem nivou i povećavamo našu vidljivost u svijetu.

 
 
 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content