Kakvo nas vrijeme očekuje

  Kakvo nas vrijeme očekuje

  Danas u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada će usloviti padavine u drugoj polovini dana. Kiša se prvo očekuje u Krajini i sjevernim područjima Bosne i padavine će se postepeno prema kraju dana pomjerati prema jugu i istoku zemlje. U poslijepodnevnim i večernjim satima izgledna je i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C. 

  U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se prognozira krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C. 


  U ponedjeljak, 23.10.2017., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama snijeg koji se ne prognozira ispod 1000 metara nadmorske visine. Očekivana količina padavina je uglavnom između 20 i 40 litara po metru kvadratnom, u planinskim područjima do 60 litara.  Temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C. Na jugu zemlje temperatura zraka između 10 i 15°C.

  U utorak, 24.10.2017., u Bosni oblačno sa kišom uglavnom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, prije podne i u zapadnim i sjevernim područjima. Očekivana količina padavina je uglavnom između 5 i 15 litara po metru kvadratnom, na istoku Bosne od 20 do 40 litara. Na planinama snijeg koji se ne prognozira ispod 1200 metara nadmorske visine. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme prije podne. Kiša se predviđa za sjever Hercegovine, na planinama snijeg.
  U jugozapadnim i zapadnim područjima Bosne izgledan je jak vjetar sa olujnim udarima. Prema kraju dana slabljenje vjetra u cijeloj zemlji. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6°C i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.
  U srijedu, 25.10.2017., u Bosni pretežno oblačno prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, gdje se u drugoj polovini dana predviđa smanjenje oblačnosti. U ostatku Bosne mala do umjerena naoblaka. U većem dijelu Hercegovine pretežno vedro.
  Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 6°C, na jugu od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10°C i 15°C, na jugu od 16 do 20°C.