Obilježen Nacionalni dan Kraljevine Saudijske Arabije

  Obilježen Nacionalni dan Kraljevine Saudijske Arabije

  1. septembar 1932. godine najvažniji je događaj u istoriji Kraljevine Saudijske Arabije, to je datum koji njen narod proslavlja kao dan ujedinjenja i na ovaj događaj gleda s ponosom i poštovanjem. To je dan kada je utemeljitelj Kraljevine Saudijske Arabije kralj Abdu-l-Aziz proglasio ujedinjenje Kraljevine Hidžaz i Sultanata Nedžd i njegovih pridruženih pokrajina pod jednim zajedničkim nazivom Kraljevina Saudijske Arabije.

  Prijem povodom 87. Nacionalnog dana Kraljevine Saudijske Arabije održan je sinoć u Sarajevu, u novootvrenom hotelu Hills na Ilidži. Dobrodošlicu mnogobrojnim gostima poželio je Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, gospodin Hani A. Mominah

  U svom obraćanju ambasador Mominah je istakao da Kraljevinu Saudijsku Arabiju i Bosnu I Hercegovinu povezuju čvrste veze, jer je Kraljevina Saudijska Arabija bila među prvim državama koje su podržale nezavisnost BiH, njen suverenitet i stabilnost, uvažavajući njen identitet koji se odražava u multietničnosti i multikonfesionalnosti. Ambasador je dodao da su u fazi pripreme potpisi novih sporazuma u skladu s interesima naše dvije države.

  Gostima se obratio i počasni gost prijema, reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović.

  Prijemu povodom nacionalnog dana Kraljevine Saudijske Arabije prisustvovali su visoki bh. zvaničnici, članovi diplomatskog kora, i prijatelji Ambasade.