Podgorica prepoznatljiva po prvom Hard Rock Cafe-u u regionu

Podgorica prepoznatljiva po prvom Hard Rock Cafe-u u regionu

Hard Rock Cafe Podgorica dio je čuvenog globalnog ugostiteljskog lanca. Smješten u ekskluzivnom i najvećem komercijalnom centru u Crnoj Gori, The Capital Plaza, Hard Rock Cafe Podgorica i nakon tri godine od otvaranja nesumnjivo predstavlja atrakciju za građane, posjetioce i turiste.

Prvi Hard Rock Cafe u regionu dio je čuvenog globalnog ugostiteljskog lanca, prepoznatljivog po autentičnom ambijentu internacionalnog brenda.

Karakterističan je po kombinaciji puba i restorana s dodatnim prodajnim sadržajima, tako da je na isti način osmišljen i podgorički. Na površini od 800 kvadratnih metara, objekat uključuje kafe i restoran sa 160 mjesta za sjedenje, živopisni bar, prostranu terasu, salu za sastanke, binu za nastup bendova, kao i Rock Shop.

KOLEKCIJA MUZIČKIH MEMORABILIJA

Hard Rock International predstavlja jednu od najpoznatijih kompanija u svijetu koja posjeduje najbolju kolekciju muzičkih memorabilija na svijetu. Predmeti iz centralnog skladišta u Orlandu redovno se rotiraju kako bi posjetioci svih lokala širom svijeta mogli da ih vide. Tu privilegiju imaju i građani, ali i gosti glavnog grada Crne Gore.

Zidove Hard Rock Cafe Podgorica krase predmeti koji su pripadali legendarnim, kao i savremenim muzičarima iz cijelog svijeta: akustična gitara Richieja Sambora, Santanina električna gitara, Madonnin Zlatni album, U2 plava denim jakna i još mnogo toga. Lanac je vlasnik kolekcije čak 70 hiljada sličnih predmeta iz historije pop rocka, poput gitare Erica Claptona, Boba Dylana ili Chuck Berrija, kao i cipele s visokim potpeticama Eltona Johna, te Madonnini grudnjaci i korzeti.

HARD ROCK LEGENDARY MENI

Hard Rock je prepoznatljiv po tradicionalnoj američkoj kuhinji i američkom stilu serviranja. Gosti Hard Rock Cafe-a Podgorica mogu uživati u osnovnom Hard Rock Legendary meniju, na kojem se nalazi autentičan izbor legendarnih burgera, ali i popularna rebarca, piletina i ostali specijaliteti. Osim hrane, nagrađivani Hard Rock Cafe meni uključuje raznovrsne koktele, pića po recepturi poznatih, kao i Alternative Rock (bezalkoholna) pića. Posebnu čar degustaciji daju popularne Hard Rock suvenir čaše u kojima se piće služi.

Hard Rock kafei prepoznatljivi su i po dodatnim prodajnim sadržajima u kojima posjetioci mogu kupiti suvenire i rekvizite s poznatim logom. U ekskluzivnom ambijentu unutar podgoričkog kafea, u ponudi su predmeti inspirisani rock and rollom, kao i kolekcionarski Hard Rock Cafe proizvodi jedinstvenog dizajna s logotipom Hard Rock Cafe Podgorica. Sličan asortiman nude i Rock Shop Kotor i Budva.

Vlasnici lanca pleme Seminole

Prvi Hard Rock je otvoren 1971. godine u Londonu, kada su Amerikanci Isaac Tigrett i Peter Morton, u potrazi za dobrim burgerom, otvorili vlastiti restoran kojeg su nazvali Hard Rock Cafe. Zanimljivo je da su lokaciju zakupili samo na šest mjeseci, ali je posao tako dobro krenuo da su danas jedna od najprepoznatljivijih brendova u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti svijeta. Posluju u preko 74 države, uključujući 185 restorana, 40 kafića, 27 hotela i 12 kazina. Vlasnik lanca Hard Rock od 2006. godine je indijansko pleme Seminole s Floride, koje je za 965 miliona dolara preuzelo kompaniju, uključujući i ogromnu kolekciju predmeta po kojoj je brend i poznat. Pleme Seminole broji oko 12 hiljada članova, a preuzimanje Hard Rocka nije neobično s obzirom na to da već imaju iskustva u upravljanju hotelima i kazinima u Tampi i Hollywoodu. Seminole su posebne i zbog toga što su jedino američko pleme koje nikad nije potpisalo mirovni sporazum sa Sjedinjenim Američkim Državama. Hard Rock Cafe Podgorica je prvi u nizu kafea koji je otvoren u ovom dijelu Jugoistočne Evrope. Od zemalja centralne i istočne Evrope možete ga naći u Poljskoj, Češkoj, Rumuniji i Mađarskoj.

 

 

Piše: Gorica Vukićević