Valter Trail – utrka samo za hrabre i odvažne

  Valter Trail – utrka samo za hrabre i odvažne

  Utrka Valter Trail – BH Telecom se održava 7. marta 2021. godine u Sarajevu, a organizuje ga Planinarsko društvo Skakavac.

  Valter Trail

  Ova utrka se kreće dijelom rute Igmanskog marša prolazi preko brda Motka i Grabljivih njiva. Valter je utrka pionira trail trčanja, utrka za hrabre i odvažne koji se ne boje pokvasiti noge ili pasti u blato. Dužina staze iznosi 13.55 kilometara sa 687 metara uzbrdice i 673 metra nizbrdice, a istim putem se davne 1942. godine Prva proleterska brigada sa Romanije prebacila na oslobođene teritorije.

  Svi koji uzmu učešće u ovoj utrci imat će priliku testirati svoje granice ali i istovremeno opustiti sva svoja čula trčeći kroz netaknutu prirodu.

  Start i cilj utrke smješten je na lokaciji Planinarskog doma Motka.

  Džemo na Valter Trailu

  Nakon proglašenja pobjednika i pobjednica kojima će se uručiti vrijedne nagrade koje su osigurali generalni pokrovitelji BH Telefom i LG, za sve učesnike upriličiti projekcija filma „Džemo“. Ovaj dokumentarni film autora Lejle Kajić i Davorina Sekulića, govori o životu i ljubavi za trčanjem Džamala Jašarevića, koji na ovoj utrci brani pobjedničko postolje. Film je snimljen u koprodukciji Al Jazeere Balkans i portala Klix.ba.

  Iz Planinarskog društva Skakavac pozivaju sve zainteresovane da se na ovoj posebnoj utrci prepuste čarima bosanskohercegovačke prirode i postanu pioniri trail trčanja.

  Prijave za su otvorene do 20.02.2021, a mogu se obaviti na linku.


  Više informacija o Planinarskom društvu Skakavac i utrci možete pronaći na web stranici: https://www.pdskakavac.ba/valter-trail