Besplatni događaji za dame povodom 8. marta u Sarajevu

  Besplatni događaji za dame povodom 8. marta u Sarajevu

  Međunarodni Dan žena obilježava se širom svijeta u nedjelju, 8. marta.

  Kao i svake godine dame u Sarajevu imaju veliki izbor kako provesti praznik namijenjen samo njima, a mi vam predlažemo nekoliko događaja u gradu i okolini.

  100 žena na Trebević

  Povodom Dana žena Planinarski savez Kantona Sarajevo u suorganizaciji sa Stanicom planinarskih vodiča Sarajevo organizira uspon na vrh Trebevića.

  Više informacija možete saznati na ovom linku.

  Neformalna trka “Za karanfil više”

  Start/cilj utrke je na mostu Suade i Olge (Vrbanja most), a okret je na mostu Bratstva i jedinstva (Pofalići). Trka će započeti u 20 sati, a prijave se vrše na e-mail adresu: deckiuplavom@gmail.com.

  Čola večer

  “Sada već čuveno beogradsko ‘Čola veče’ dolazi i u Sarajevo! Nakon svih šest koncerata u Beogradskoj areni, proslavit će Dan žena opusom poznatog Sarajlije! Cijelo večer slavit će se Čolin lik i djelo uz neprolazne hitove ovog prvoklasnog umjetnika.

  Pjevat će se sve od “Sinoć nisi bila tu” i “Zvao sam je Emili” do “Esme”, “Male” i “Ničeg nije bilo između nas“, a oni su DJ Role i DJ Spejs i dolaze 8. marta u klub „Jedan“. Ulaz je BESPLATAN.

  Predstava „Cosa Nostra“ u Kulturnom centru na Ilidži

  ”Cosa Nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!

  U predstavi igraju glumice Drame Narodnog pozorišta Sarajevo Minka Muftić i Belma Salkunić. Predstava počinje u 19 sati.

  Besplatno korištenje Olimpijskog bazena

  JP „Olimpijski bazen Otoka“ je za pripadnice ljepšeg pola kao poklon obezbjedio slobodno korištenje svojih usluga (bazen, teretana i sauna) u nedjelju, 8. marta 2020. godine u radnom vremenu od 07:00 do 23:00 sata.

  Utakmica FK Željezničar – FK Tuzla City

  Utakmica 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Tuzla City počinje u nedjelju u 18 sati, a ulaz za sve dame je besplatan.

  Besplatno skijanje na Jahorini

  Olimpijski centar Jahorina omogućio je svim damama u nedjelju besplatno skijanje. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku.