Divanhanin album među tri najbolja diskografska izdanja Evrope

Posljednji studijski album popularnog benda Divanhana dobio je još jedno iznimno vrijedno priznanje eminentnih svjetskih medija, i to vodećeg evropskog radijskog panela World Music Charts Europe.

 

Naslovnica albuma “Zavrzlama”

“Zavrzlama” je odabrana kao treći najbolji album Evrope u nevjerovatnoj konkurenciji od 854 diskografska izdanja umjetnika sa svih krajeva planete.

“Danas smo primili još jednu nevjerovatnu vijest: Zavrzlama je uvrštena među 3 najbolja albuma Evrope od radijskog panela World Music Chart Europe! Od srca hvala svoj našoj sevdah-raji sa svih krajeva planete, našim izdavačima CPL Music i Multimedia Music, te svim sjajnim umjetnicima koji su svojim notama i bezvremenskim talentom oplemenili ovo, za nas najposebnije, diskografsko izdanje. Hvala na ljubavi”, pisali su na svojoj službenoj Facebook stranici članovi benda Divanhana.

Inače, Panel World Music Charts Europe djeluje 31 godinu, te je sačinjen od 43 radijska urednika i vrhunska stručnjaka u domenu world musica. Urednici WMCE svakog mjeseca glasaju za 10 najboljih albuma te na osnovu toga se formiraju mjesečne liste, gdje je bend Divanhana sa svojim novim albumom tokom tekuće godine bivao dva mjeseca na samom vrhu listi, te već sredinom godine osvojio nagradu za nabolji album prvih šest mjeseci 2022. godine.

Zaključno sa službenom godišnjom listom gdje je “Zavrzlama” pozicionirana na sjajnom trećem mjestu, sve navedene statistike koje je zabilježio ovaj sjajni album u kalendarskoj 2022. godini su sasvim sigurno najveći uspjeh jednog izvođača sa Balkana u višedecenijskoj istoriji panela WMCE.

Podsjećamo, tokom 2022. godine dva mjeseca Divanhana je bila prva na evropskim radijskim panelima, nakon čega ih je britanski “Songlines” uvrstio u jaku konkurencija albuma godine, koji je prošle godine pripao albumu “Singer of Tales” Damira Imamovića.

Divanhanin novi album tada je dobio priznanje panela vodećih radijskih autora world music programa u Evropi – WMCE, koji je “Zavrzlamu” ocijenio kao najbolji album u prvoj polovini 2022. godine.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content