Doček Nove 2015. u Sarajevu na otvorenom

  Doček Nove 2015. u Sarajevu na otvorenom

  U najluđu noć u godini koja će biti organizovana pod motom “Sarajevska urnebesna noć”, Sarajlije će na Trgu djece Sarajeva uvesti bh. muzičari Laka i Mirela.

  Proslava  će biti održana na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra u tri dijela.

  Prvi dio programa počinje u 12 sati, kada će Djed Mraz sa Radija 8 dijeliti slatkiše uz performanse iznenađenja u svakom dijelu grada, od Baščaršije, preko Ferhadije do Novog Grada. Najpoznatiji sarajevski plesač Senad Valetanlić će zabavljati sve koji Novu godinu odluče provesti u glavnom gradu BiH.

  Od 18 sati počinje program za tinejdžere. Sarajevski hor za djecu i mlade Princess krofne, niža baletna muzička škola Mladen Pozajić, Lejla Čaušević, Naida Ćatić, Haris Ćato, Tarik Mulaomerović i Ajša Kapetanović će napraviti uvertiru pred centralni dio programa koji počinje u 20:30 sati.

  Ansambl Kabaret će zagrijati atmosferu, nakon čega nastupaju Pochko i New Primitives, bend koji je posvećen kultnom pokretu nastalom u Sarajevu 80-ih godina. Mirza Šoljanin i bend će upotpuniti novogodišnju noć svojim interpretacijama pop-rock pjesama i sevdalinki. U urnebesnoj novogodišnjoj noći ispred BBI Centra zapjevat će i Hanka Paldum. U Novu godinu Sarajlije i goste grada će uvesti Laka i Mirela, tandem koji uspješno uveseljava i zabavlja cijeli region. Doček Nove 2015. godine će zaokružiti DJ Benjo. TV Sarajevo i Radio 8 će vršiti direktan prijenos.

  U ponoć će biti organizovan vatromet, a program će trajati do 2 sata.

  Iz MUP-a Kantona Sarajevo najavili su stroge kazne u slučaju prodaje, kupovine i upotrebe pirotehničkih sredstava. Tako će svaki onaj koji bude zatečen u ovom prekršaju biti kažnjen novčanom kaznom od 300 do 900 KM, a za roditelje maloljetnika kazna je od 400 do 1200 KM.