Novogodišnji praznici na mostarski način

Novogodišnji praznici na mostarski način

Grad koji je popularni National Geographic u novembru uvrstio na listu najprivlačnijih destinacija svijeta za 2020. godinu, a koji posljednjih godina privlači sve više turista tokom svih godišnjih doba, tu svoju poziciju opravdava i bogatim zimskim aktivnostima, te odličnim novogodišnjim programom.

ZABAVA ZA SVE UZRASTE

Posljednji dan 2019. godine, grad na Neretvi će biti centar zabave za sve uzraste. Preko dana će na platou Gimnazije Mostar biti organizovan dječji doček Nove godine, a u novogodišnjoj noći Mostarce, kao i sve goste ovog grada, prvo će zabaviti i zagrijati grupa Twist i oni će biti uvod u glavni dio programa. Nakon njih će nastupiti istarska grupa Gustafi, a zvijezde večeri su članovi zagrebačke grupe Hladno pivo, koji će sve posjetitelje u Novu godinu uvesti u uz svoje dobro poznate hitove.

Ljubitelji zabave u restoranima, kafićima i klubovima, uživat će uz odlične novogodišnje ponude mostarskih lokala. Već tradicionalno, klub Pink Panther za svoje goste organizuje vrhunski provod uz DJ program. Taboo Bar Restaurant također je izbor s kojim ćete na odličan način započeti Novu godinu, uživajući uz Andriju Drežnjaka & Boom band, a atmosferi će dodatno pridonijeti Resident DJ. U mostarskom restoranu Del Rio doček Nove godine upotpunit će muzički program uz grupu Sunce i bogata gastronomska ponuda.

I prva noć 2020. godine u Mostaru bit će u znaku zabave na otvorenom, a iza Gimnazije Mostar nastupit će mostarski Big Band koji predvodi Damir Bunoza. Za glavni dio programa 01. januara zadužena je poznata sarajevska grupa Crvena jabuka, a posjetitelji će uživati u njihovim romantičnim numerama.

WINTERVILLE BY COCA COLA 

Zima u Mostaru i ove godine će biti čarobna, upravo zbog toga što će od 1. decembra mostarske ulice krasiti Zimski grad Winterville by Coca Cola. Tada će ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača biti otvoren i Advent by Wintherville, što će označiti  početak bogatog muzičkog i zabavnog programa koji će trajati do 9. januara. U sklopu Zimskog grada predstavit će se više programskih sadržaja, koji će biti organizirani u saradnji s mostarskim umjetnicima i radnicima iz oblasti kulture, te izvedeni na pet lokacija u gradu.

Zimski grad će biti jedna velika pozornica, na potezu od Musale i Korza do Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, oživljena nastupima plesnih grupa, muzičara, akrobata i klaunova.

Poseban događaj bit će Magic by Wineterville koji će biti stacioniran u parku, gdje će se upriličiti posebna bajka s klizalištem za djecu, ali i za odrasle, s više zabavnog sadržaja poput gastronomskih sajmova i slično. Market by Winterville kreće od 14. decembra, a on će obuhvatiti Šetalište, Korzo i Musalu, gdje će biti postavljene sajamske kućice.

Winterville by Coca Cola će biti prepun zabave, dobrog raspoloženja i ukusnih delicija. Ne propustite posjetiti Mostar u prazničnom izdanju!