Sarajevo Holiday Market: Mjesto na kojem je zima ljepša

Sarajevo Holiday Market: Mjesto na kojem je zima ljepša

Najveseliji i najveći praznični događaj u Sarajevu nudi svim generacijama niz zanimljivih sadržaja protičući uz redovne zabavne programe – koncerte, nastupe DJ-eva, te izvlačenje nagradnih igara.

Sajamski dio donosi ponudu preko 50 izlagača – zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopova sarajevskih sportskih klubova, domaćih proizvođača hrane i pića.

Pokraj sajamskog dijela nalazi se Gastro kutak, gdje će se posjetitelji Sarajevo Holiday Marketa moći okrijepiti uz ponudu pića iz prodajnih asortimana sponzora marketa, te uz slasnu hranu koju pripremaju kuhari okupljeni u Centru za razvoj ugostiteljstva i turizma GastroID.

Najmlađi se mogu zabavljati u igraonici, u Luna parku s autićima, vrtuljkom, vozićem i roller coasterom, te na pitoresknom Pony Ranchu s tri malena konja.

Prostor Sela Djeda Mraza nije bio nikad okićeniji, a u njemu se i ove godine nalaze suvenirnicaSlatka kuća i Kuća Djeda Mraza, u kojoj djecu u posjetu svakog dana prima Djeda Mraz sa svojim drugarima – vilenjakom i fotografom.

Prostor od oko 400 kvadrata i ove godine zauzima klizalište na kojem će se u decembru klizanje naplaćivati po cijeni od 2 KM, dok će tokom januara i sve do 11. februara za učenike sarajevskih osnovnih i srednjih škola biti organizovani besplatni termini klizanja.

Najveselije je i ove godine u Winter Pubu, ugostiteljskom objektu ispod šatora, gdje će se tokom 39 dana trajanja marketa svakog dana dešavati zanimljivi programi.

Od 16 sati posjetitelji mogu uživati na After Work Partijima, dok se od 21 sat održavaju večernji koncerti.