Svečano otvoren mostarski Zimski grad

  Svečano otvoren mostarski Zimski grad

  Koncertom popularnog splitskog benda TBF, u nedjelju je svečano otvoren Zimski grad Mostar – “Winterville by Coca-Cola”, koji će se na Šetnici Nikole Šubića Zrinjskog održavati do 7. januara 2019. i posjetiteljima ponuditi preko stotinu različitih programa.

  Foto/Bljesak.info

  Zimski grad službeno je otvorio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić koji je poželio posjetiteljima ugodan boravak, dobru zabavu i druženje tokom Wintervilla.

  Tokom svečanosti otvaranja, posjetitelji su imali priliku uživati i u nastupu poznatog mađioničara Steffana, uz voditelje programa – glumicu Narodnog pozorišta Mostar Ajlu Hamzić te glumca i muzičara Bojana Beribaku, a otvaranje su svojim nastupom uveličale i Mostarske mažoretkinje.

  Foto/Bljesak.info

  Ekipa iz Tima Mostar 2024, koja priprema mostarsku kandidaturu za Evropsku prijestolnicu kulture, za ovogodišnji Zimski grad osigurala je preko stotinu različitih dnevnih programa za sve građane Mostara ali i ostale koji u Winterwillu mogu naći dobru zabavu i mnoštvo interesantnih sadržaja.

  Organizatori se nadaju da će građani Mostara, ali i gosti te turisti, pokazati velik interes za mostarski Zimski grad, kojim se inače Mostar prvi put svrstava na turističku mapu zimskih destinacija i postavlja u ravnopravan položaj s gradovima u okruženju.

  Foto/Bljesak.info

  Osim gastronomske ponude, u Wintervilleu će gostovati i lokalni kreativci, među kojima, mostarski umjetnik Bećir Burić, koji je osvojio prvu nagradu na takmičenju za suvenir grada Mostara i koji će prezentirati način proizvodnje tog suvenira.

  Winterville je pripremio bogat program i za djecu; svakodnevne DJ nastupe, animatore, mađioničare i radionice koje će voditi profesionalci.

  Winterville by Coca-Cola, kao i doček Nove godine organiziraju Grad Mostar i Tim Mostar 2024, u suradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanskog kantona, te Turističkom zajednicom HNK-a.

  Foto/Bljesak.info

  Vrata Zimskog grada bit će otvorena sve do 7. Januara 2019. godine, a svojim nastupom zatvorit će ih grupa Psihomodo Pop.