50. Praznik mimoze u Herceg Novom: 08. februara koncert Zdravka Čolića

  50. Praznik mimoze u Herceg Novom: 08. februara koncert Zdravka Čolića

  Jubilarni 50. Praznik mimoze otvoren je drugog februara Feštom od mimoze, ribe i vina, kojoj je prisustvovalo između 15 i 20 hiljada ljudi iz svih krajeva svijeta.

  Praznik je trebala otvoriti najveća regionalna zvijezda, Zdravko Čolić, ali je zbog loših vremenskih uslova – crvenog meteoalarma, te konsultacija s pjevačem, koncert s 1.2. odložen za 8.2. s početkom u 21h, na platou ispred hotela Igalo.

  Pomjeranje termina koncerta iz sigurnosnih razloga, sigurno neće biti prepreka da svi koji su i planirali, ne posjete Herceg Novi, te uživaju u hitovima najveće muzičke zvijezde regiona i prisustvuju muzičkom spektaklu koji će zasigurno obilježiti jubilarni Praznik mimoze.

  Ove godine Praznik mimoze u čast 50 godina traje 50 dana. Za to vrijeme posjetitelji će moći da uživaju u raznovrsnom programu sačinjenom od kulturnih, umjetničkih, sportskih i gastro programa.

  Najzanimljiviji su svakako maskenbali za odrasle na kojima će nastupati OK bend, Frajle, Dženan Lončarević i Indira Forza. Poseban dio martovskog programa je pod nazivom „Ljubav u doba mimoze“ u okviru kojeg će koncerte 7. i 8. marta održati Saša Matić i Kaliopi.

  Među bogatim programom su i maskenbali za djecu, ulični performansi, dani Turske, Poljske, Italije, Norveške, Njemačke, Finske, Slovenije, Beograda i Novog Sada, kao i Izložba cvijeća, Riblja večera, pozorišne predstave, izložbe, književne večeri, kao i brojni sportski događaji.

  Zato što jedan članak nije dovoljan….

  PRAZNIK MIMOZE 2018.