Audi Born2Ski – Festival alpskog skijanja na Bjelašnici

  Audi Born2Ski – Festival alpskog skijanja na Bjelašnici

  “Sarajevo i okolne planine nude brojne mogućnosti za popularizaciju zimskih sportova, organizaciju sjajnih sportskih evenata i naš cilj je upravo kroz Born2Ski projekat ponovo ucrtati Sarajevo na mapu značajnih sportskih događaja u regionu”, rekao je Jasmin Mehić, inicijator i organizator velikog predstojećeg događaja – Born2Ski, na press konferenciji održanoj u Avalon Sport and Health klubu u Sarajevu.

  Tako će Bjelašnica od 22. do 25. februara 2018. biti domaćin prvog izdanja Born2Ski festivala alpskog skijanja, koji će u četiri dana jedinstvenih sportskih sadržaja okupiti poslovnu zajednicu, skijaške klubove, te sve ostale ljubitelje skijanja i dobre zabave na snijegu.

  Prvu noć obilježit će Audi Born2Ski Business Race – noćna trka paralelnog slaloma za kompanije. Ova utrka nastavak je projekta B2B Run, koji je prošle jeseni okupio preko 600 trkača iz skoro 90 kompanija. Namijenjena je isključivo poslovnoj zajednici okupljajući na jednom mjestu uposlenike različitih kompanija, koji udruženi u ekipe od najmanje tri skijaša brane boje svojih timova gradeći na taj način bolju povezanost s kolegama izvan radnog okruženja. Posebnu draž ovom događaju dat će upravo noćni ambijent kao i napetost paralelnog utrkivanja. Nakon same utrke, uslijedit će After Sky party na snijegu i proglašenje pobjednika.

  Drugi dio ovog jedinstvenog događaja obilježit će Born2Ski Race Cup – trodnevni kup skijaških klubova nudeći dnevne i večernje sadržaje za takmičare uzrasta U8, U10, U12, U14, U16, njihove roditelje i sve goste.

  Nakon ceremonije otvaranja, u petak navečer, započet će revijalna timska trka paralelnog slaloma, a narednih dana trke veleslaloma i slaloma, kao i revijalna trka roditelja i trenera.

  Kompanija Porsche BH, sa svojim brendom Audi, među prvima je prepoznala važnost aktiviranja zaposlenika i podržala sve napore da se poslovna zajednica digne na noge kroz projekat Audi Born2Ski i Audi B2B Run. Upravo zbog toga uključila se i u organizaciju oba projekta.

  Porsche BH, sa svojim brendom Audi, društveno je odgovorna kompanija koja mnoge svoje marketinške aktivnosti usmjerava ka kulturnim, umjetničkim i sportskim dešavanjima u našem gradu i državi. Nakon Audi B2B Run projekta prošle jeseni, Audi Born2Ski za nas je bio logičan slijed i veoma smo ponosni da možemo biti dio ovog eventa. Brend Audi se već dugi niz godina veže za alpsko skijanje i planinski ambijent, te smo ponosni da ćemo i u BiH biti domaćini jednog sjajnog skijaškog spektakla. Veselimo se dobrom druženju i nadamo dobrom rezultatu našeg tima na prvom izdanju Born2Ski festivala”, riječi su Dine Bratovića, brend menadžera Audi BiH.