Bosanka najbolji svjetski spa zaposlenik luksuznih hotela za 2021.

Bosanka najbolji svjetski spa zaposlenik luksuznih hotela za 2021.

Bosanka koja živi i radi u SAD-u, Najla Ćeman osvojila je nagradu “Forbes Travel Guide’s Spa Employee of the Year Award” za 2021. godinu.

Foto: Najla Ćeman

Forbesov turistički vodič (FTG), jedini globalni sistem ocjenjivanja luksuznih hotela, restorana i banja, kao dio dodjele zvjezdica 2021. godine, objavio je da je Najla Ćeman, koja radi u Spa hotela ‘Four Seasons New York Downtown’ osvojila priznanje najboljeg svjetskog Spa zaposlenika svih luksuznih hotela za 2021. godinu.

Najla je rođena 1972. godine u Velikoj Kladuši, a sada s porodicom živi u Brooklynu, u New Yorku. Radi kao vodeći terapist, za tretmane kože i manikir i pedikir u Spa hotelu Four Seasons Downtown New York od njegovog otvorenja 2016. godine.

Tokom pandemije, Ćeman koja ima 20 godina radnog iskustva, odlučila je pohađati brojne kurseve vezane za svoju struku kako bi još bolje usavršila znanje. Tako je i došlo do toga da bude izabrana kao najbolji radnik koji gostima pruža vrhunske zdravstvene usluge, kao i usluge ljepote i masaže.

“Tokom najizazovnije godine za ugostiteljsku industriju, ovi su pojedinci ne samo ustrajali, već su imali značajan utjecaj na goste i njihove kolege. Svaki od ovih pobjednika personificira izdržljivost, domišljatost i gracioznost naše zajednice. Oni su svima nam a inspiracija”, kazao je izvršni direktor Forbes Travel Guide Filip Boyen u obrazloženju za nagrade koje su dodjeljene.