Dubrovčani snizili cijene ulaznica za gradske zidine

  Dubrovčani snizili cijene ulaznica za gradske zidine

  Društvo prijatelja dubrovačke starine (DPDS) je do 30. juna snizilo cijene ulaznica na dubrovačke Gradske zidine, stonske zidine i Sokol grad u Konavlima, izvijestili su iz Društva.

  Foto: Pixabay

  “Društvo prijatelja dubrovačke starine je donijelo odluku da se od 20. maja do 30. juna 2020. privremeno promjeni naplatna cijena ulaznice na gradske zidine, stonske zidine i Sokol grad u Konavlima. Tako će se svim posjetiocima gradskih zidina u tom vremenu umjesto dosadašnjih 200 kuna naplaćivati 50 kuna, a na stonskim zidinama i Sokol gradu umjesto dosadašnjih 70 kuna će se naplaćivati 30 kuna”, navodi se u saopćenju, prenosi Hina.

  Cijene za obilazak zapadnog predziđa gradskih zidina kao i Kneževog dvora u Slanome ostaju nepromijenjene, odnosno 30 kuna.

  Svi žitelji Dubrovačko-neretvanske županije i dalje imaju besplatan ulazak na gradske zidine uz predočenje lične karte, saopćila je Uprava DPDS-a.

  Dubrovačke Gradske zidine su sklop utvrda koje okružuju stari dio grada Dubrovnika. Građene su od 13. do 17. stoljeća za potrebe obrane. Duge su 1940 metara, visoke do 25 metara, prema kopnu debljine 4 do 6 metara, a prema moru 1,5 do 3 metra. Na četiri strane svijeta, zaštićene su kulama.