Klopa, mjesto dobre hrane

Klopa, mjesto dobre hrane

Šetajući Ferhadijom od Vječne vatre prema Ekonomskom fakultetu, na lijevoj strani ulice vaš pogled odlutat će prema restoranu koji vam svoju priču počinje pričati i prije nego što uđete.

Obećavajućeg naziva – Klopa, ugostiteljski objekat kojim dominira opuštajuća atmosfera spreman je da razmazi bogatom ponudom i najprobirljivije goste. Među njima je također veliki broj stranaca od kojih mnogi nisu oklijevali da izdvoje vrijeme i svoje pozitivne komentare ispišu na najvećoj stranici na svijetu posvećenoj putovanjima – TripAdvisoru.

Klopa je otvorena u januaru 2017. godine, a za njen topli dizajn pobrinuo se arhitekta Amir Vuk Zec. Reputaciju koju gradi od početka svakog dana čuva i dodatno gradi desetoročlani tim posvećenih radnika. Jela koja će vam ovdje poslužiti spravljaju se u krušnoj peći, ili na roštilju. Uz ona popularna – razne pizze, kvalitetne sendviče, ukusne plate…, šerpice predstavljaju poseban izazov. Tu se, između ostalih, svrstavaju vege mlinci, pileći mlinci, thai biftek i zelena šerpica, dok se od gotovih jela svaki dan nude po dva drugačija obroka kao i po tri različite supe. Zadovoljni će biti i ljubitelji mesa kao i vegetarijanci. Dobra hrana, dobar osjećaj, to je Klopa!