Let avionom na relaciji Abu Dhabi-Sarajevo uskoro za 80 KM!

  Let avionom na relaciji Abu Dhabi-Sarajevo uskoro za 80 KM!

  Wizz Air Abu Dhabi, nacionalni avioprevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, širi svoju mrežu letova na dvije nove destinacije – Sarajevo (Bosna i Hercegovina) i Tiranu (Albanija).

  Foto: Pixabay

  Ukupni broj letova aviokompanije pokrenute ove godine time će se popeti na 31.

  Letovi Abu Dhabi-Tirana počinju 11. septembra i odvijat će se utorkom i subotom, a Abu Dhabi-Sarajevo od 3. oktobra 2021. godine srijedom i nedjeljom. Karte su u prodaji na wizzair.com i putem mobilne aplikacije aviokompanije (također dostupne na arapskom). Cijene se kreću od 179 dirhama (oko 80 KM)*.

  Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, je otporan grad prožet kulturom i historijskim značajem, tako da je prirodno postao stjecište religije i kuhinje. Posjetioci mogu upijati njegovu gradsku atmosferu istražujući brojne uličice i trgovine. Živahna prijestolnica Albanije – Tirana uživa u blagoj mediteranskoj klimi, a smještena je pored prostranih i prekrasnih planina. Grad sa burnom prošlošću sada odiše kulturom, historijom i arhitekturom koja će zaslijepiti posjetioce.

  Kees Van Schaick, generalni direktor Wizz Air Abu Dhabija, rekao je: “Nastavljamo svojoj mreži dodavati raznoliku i eklektičnu mješavinu odredišta kako bismo osigurali privlačne opcije putovanja za sve. Tirana i Sarajevo su fascinantne destinacije bogate kulturom i obje smještene usred impresivnih planinskih krajolika. Kada smo pokrenuli letove početkom 2021. godine, obavezali smo se na brzo širenje mreže, kao i pružanje održivih i veoma niskih cijena karata, kako za stanovnike UAE-a, tako i za turiste. Sa 31 rutom koja je sada na našem spisku, nastavljamo ispunjavati ovo obećanje i radujemo se što ćemo dočekati još više putnika u našim avionima”.

  Wizz Air Abu Dhabi ima najmlađu flotu sačinjenu od četiri potpuno nova, najmodernija aviona Airbus A321neo, koja nudi najniže sagorijevanje goriva, emisije i buku.

  Ova aviokompanija je uvela novu eru sanitarnih putovanja, s pojačanim higijenskim mjerama kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost putnika i posade. Ovdje možete pogledati novi video o zdravlju i sigurnosti Wizz Aira. Svi koji putuju aviokompanijom Wizz Air Abu Dhabi bit će testirani prije ukrcavanja i bit će im odobreno letenje u skladu sa smjernicama Aerodroma u Abu Dhabiju.

  Za potpuni mir tokom ovog neizvjesnog vremena putnici mogu pouzdano rezervisati karte zahvajujući opciji WIZZ Flex. Uz ovu opciju putnici mogu otkazati let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade i primiti 100% iznosa cijene karte odmah refundiranu kao aviokredit.

  Ruta Dani Prodaja karata od Letovi počinju Cijene od*
  Abu Dhabi – Tirana Utorak i subota 4.  avgust 2021. 11. septembar 2021. AED 179 (≈ 80 KM)
  Abu Dhabi – Sarajevo Srijeda i nedjelja 4.  avgust 2021. 3. oktobar 2021. AED 179 (≈ 80 KM)

  * Cijena za kartu u jednom smjeru, uključujući administrativnu taksu. Uključena je jedna ručna torba (maksimalnih dimenzija 40x30x20cm). Koferi i svaki drugi komad predane prtljage podložni su dodatnim taksama. Cijena se odnosi samo na rezervacije izvršene na wizzair.com i mobilnoj aplikaciji WIZZ. Broj mjesta po navedenim cijenama je ograničen.