Od proljeća s Trebevića panoramsko razgledanje iz balona

Od proljeća s Trebevića panoramsko razgledanje iz balona

Turističke posjete Romaniji i Trebeviću povećavaju se zahvaljujući novim sadržajima, koji će se od proljeća dodatno obogatiti, jer će posjetiocima biti omogućeno panoramsko osmatranje iz balona, rekao je direktor Turističke organizacije “Jahorina” grada Istočno Sarajevo Igor Tošić.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Novi sadržaji poput teretane na otvorenom, igraonica za djecu i vještačka alpinistička stijena, koje smo počeli raditi na lokalitetu Brus na Trebeviću, sigurno će dovesti nove turiste, naglasio je Tošić za Srnu.

Prema njegovim riječima, najviše pažnje izazvala je najava da će od proljeća turistima biti omogućeno panoramsko razgledanje iz balona.

“Vožnja balonom bit će posebna atrakcija i sadržaj koji će privući još više posjetilaca na Trebević. Rok za dostavu počeo je teći prije šest dana i očekuje se da on bude dopremljen na Brus za 40 dana“, pojasnio je Tošić i dodao da će prve vožnje sačekati povoljnije vremenske uslove.

Tošić je naglasio da su novi sadržaji na Brusu nastavak aktivnosti velikog projekta koji sa 505.000 KM finansiraju EU i NJemačka.

Podsjetio je da su u okviru projekta prije dvije sedmice na području Crvenih stijena na Romaniji postavili novi turistički sadržaj – Via ferata “Sokolov put”, koji je postao poželjna atrakcija i okupio brojne ljubitelje adrenalinskog turizma.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

BRUS – MJESTO ZA ODMOR I REKREACIJU ZA CIJELU PORODICU

TREBEVIĆ – PLUĆA SARAJEVA