Sarajevo Innovations Festival 2021 – vrijedne nagrade za inovatore

  Sarajevo Innovations Festival 2021 – vrijedne nagrade za inovatore

  STELEKS, matično udruženje studenata elektrotehnike Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, organizuje Sarajevo Innovations Festival 2021 – petu smotru studentskih radova iz oblasti elektrotehnike, informacionih tehnologija, mašinstva i ostalih srodnih oblasti.

  Foto: SIFI

  “Ponosni smo na činjenicu da su naši prethodni učesnici sa svojim projektima ostvarili i brojne uspjehe nakon SIFI-a”, naveli su organizatori navodeći kako su neki od učesnika SIFI 2017 dobili priliku da svoj rad objave i u poznatom časopisu IEEE Access.

  Cilj SIFI-a je da podstiče studente na inovativnost i pisanje radova, te da postane svojevrstan sajam tehnike i nauke, od čije će koristi imati i studenti i firme koje učestvuju u sklopu SIFI-ja.

  Organizatori pozivaju sve kreativne studente koji žele raditi na naučno-istraživačkom radu i imaju vlastite ideje da pošalju svoje radove do 13.10.2021.godine. Upustvo za prijavu i predaju radova nalazi se na našoj web stranici www.sifi.ba. Ove godine planirano je održavanje uživo u Sarajevu 23.10.2021. godine.

  Predajom naučnih radova, učesnike ocjenjuju recenzenti, istaknuti profesori i stručnjaci u oblasti tehnike i tehnologije, na osnovu čega se formira bodovna lista. U takmičarskom dijelu smotre, radovi svih učesnika će biti ocjenjivani od strane komisije po sljedećim kriterijma:

  1. Aplikativnost
  2. Inovativnost
  3. Usklađenost sa IEEE formatom
  4. Prezentacija
  5. Na osnovu zbira svih ocjena komisije i recenzenata formira se rang lista, a najbolji radovi bit će nagrađeni.

  Svi učesnici će na dan održavanja predstaviti svoje projekte i imati priliku prisustvovati radionicama i predavanjima stručnjaka iz prakse. Prva tri mjesta očekuju vrijedne novčane nagrade:

  1. mjesto: 500 KM
  2. mjesto: 300 KM
  3. mjesto: 200 KM

  Ali, to nije sve! Posebna nagrada dr. Branislava Peruničić će biti dodijeljena najbolje ocijenjenom studentskom radu svih učesnika u vrijednosti od 100 KM.

  Također, svi radovi će biti objavljeni u zborniku radova, koji će biti dostupan svim sudionicima smotre.

  Pratite sva obavještenja na Facebooku, Linkedinu i Instagramu – očekuju Vaše prijave.

  Upalimo svjetlo inovacije!