SEAT jača svoju SUV ofanzivu trećim modelom

    SEAT jača svoju SUV ofanzivu trećim modelom

    Novi SUV bit će pozicioniran u segmentu iznad Atece i postat će perjanica marke SEAT. Automobil u verzijama sa 5 i 7 sjedišta dolazi u prodaji krajem 2018. godine. Dizajnirat će se i razvijati u Barceloni, a proizvoditi u pogonu u Wolfsburgu, samom srcu Volkswagen koncerna

    Ponuda modela marke SEAT postaje sve bogatija. Ofanziva proizvoda, koja je otpočela s modelom Ateca, nastavlja se kompaktnim crossoverom Arona krajem 2017. godine, te upravo najavljenim lansiranjem trećeg SUV-a koji će postati perjanica marke SEAT. Ovaj novi SUV bit će pozicioniran u segmentu iznad uspješne Atece, imat će verzije sa 5 i 7 sjedišta te će biti u prodaji krajem 2018. godine.

    Predsjednik marke SEAT Luca de Meo izrazio je svoje zadovoljstvo novim SUV-om: “Ovaj automobil privući će nove kupce i poboljšati imidž marke. Dizajnirat će se u Barceloni, a proizvoditi u Njemačkoj. Proizvodnjom novog SUV-a u Wolfsburgu, samom srcu koncerna, ojačat će se veze između kompanija SEAT i Volkswagen.”

    Novi SUV marke SEAT produžit će ofanzivu novih modela i nakon 2017. godine, te će doprinijeti daljnjem poboljšanju finansijskog rezultata kompanije u narednim godinama. Ovaj model najavljen je tokom prezentacije godišnjih rezultata marke SEAT. Sa operativnom dobiti od 143 miliona eura, kompanija je u 2016. godini zabilježila najbolji rezultat u svojoj historiji.