Dođite na veliki događaj “Njemačka u Bosni i Hercegovini”

  Dođite na veliki događaj “Njemačka u Bosni i Hercegovini”

  Predstavništvo njemačke privrede u BiH uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke organizuje 4. oktobra u Mikser Houseu, u Sarajevu, po drugi put događaj Njemačka u Bosni i Hercegovini. Tada će na jednom mjestu njemačke organizacije, institucije i kompanije široj publici predstaviti svoj rad i angažman u Bosni i Hercegovini. Događaj će trajati od 10 do 15 sati, a ulaz je slobodan. Svi građani su srdačno pozvani!


  Njemačka je jedan od najvažnijih bilateralnih političkih partnera BiH i istaknuti prijatelj u oblasti jezika i kulture. Njemačka Savezna vlada je za obnovu i razvoj Bosne i Hercegovine dosad investirala oko 1 milijardu eura čime se ubraja među najveće strane donatore. S godišnjom robnom razmjenom od 1,7 milijardi eura također je i najvažniji trgovinski partner, te jedan od glavnih investitora u zemlji.

  Posjetioci će također imati priliku da se pobliže upoznaju s radom važnih organizacija kao što su Goethe Institut, GIZ, DAAD, DVV International, KfW, ali i fondacijama Heinrich Böll, Konrad Adenauer i Friedrich Ebert.
  Među izlagačima na ovom događaju naći će se i njemačke kompanije koje posluju u BiH, kao i njemački brendovi koji su mnogim domaćim kupcima poznati zbog svog kvaliteta. Tako će u sklopu ove manifestacije biti predstavljen novi Volkswagenov model. Premium partneri događaja Mann+Hummel, Veritas Automotive i Tvornica Cementa Kakanj će također prezentirati svoje proizvode i ponudu.
  Posjetioce očekuje bogat popratni program i zanimljivosti za sve starosne grupe. Tu su gosti iznenađenja, nagradna igra, takmičenje za učenike, predstavljanje programa stipendija njemačke privrede kao i dječiji kutak sa zabavnim sadržajem.