Gdje za 1. maj 2018.

  Gdje za 1. maj 2018.

  Neko ga voli provoditi u prirodi, a neko otputovati. Kako god da se odlučite, očekuje vas mnoštvo mogućnosti – i na domaćem terenu, i u režiji turističkih agencija koje su pripremile veliki broj zanimljivih aranžmana.

  S agencijom Travel Centar možete otputovati, naprimjer, u Split, Dubrovnik, Gradac, te na Hvar. Specijalna ponuda važi za splitski Hotel Park za koji cijena aranžmana – 2 noći za 2 osobe – iznosi 420 KM. Pripremili su također i specijalnu ponudu za hotel s pet zvjezdica Le Meridien Lav Split po cijeni od 550 KM. Paket uključuje, između ostalog, smještaj u sea view sobi, 2 masaže u trajanju od 35 minuta, 10% popusta u Conlemani restoranu, te free parking. Dvoje djece do 12 godina borave gratis u sobi s roditeljima.

  Veliki je broj primamljivih destinacija na koje se možete otisnuti s agencijom Centroturs. Na listi su Istanbul, Dubai, Venecija, Rim, Milano, Toskana, Ženeva, Gardaland, Legoland, Azurna obala i Primošten, no u agenciji su klijenti kupovali i individualne aranžmane za Jadran i Crnogorsko primorje.

  Neke od ovih destinacija nudi i turistička agencija Akdeniz Travel, poput Rima, Istanbula i Toskane, no njen spisak prvomajskih putovanja krase također Pariz, Gruzija i Azerbejdžan, te Budimpešta. U Toskanu se kreće modernim autobusom 27. aprila, dok je povratak zakazan 2. maja. Cijena aranžmana iznosi 349 KM. Po nešto nižoj cijeni – 249 KM – možete bukirati aranžman za posjetu Budimpešte, gdje se također putuje busom.

  No, ko više preferira vožnju avionom, za njega je svakako adekvatnije putovanje za Pariz koje će trajati pet dana, a započinje 27. aprila. I u Gruziju te Azerbejdžan ide se avionom, a cijena aranžmana iznosi 1849 KM. Putovanje započinje 29. aprila i trajat će do 6. maja, kada će se grupa turista vratiti u Sarajevo iz Bakua.  

  U agenciji Relax Tours povodom Prvog maja Istanbul je bio najprodavanija destinacija, dok su aranžmani za Rusiju i Pariz već odavno prodati. Još uvijek je aktuelan Egipat, individualno, po cijeni od 990 KM za 6 noćenja s direktnim letom iz Beograda. Onima koji ne žele daleko putovati, Relax Tours preporučuje Jadran, jer je ostalo slobodnih mjesta.