Hotel Pino Nature nominovan za Europen Hotel Design Awards

  Hotel Pino Nature nominovan za Europen Hotel Design Awards

  Hotel Pino Nature nominovan za nagradu za najbolji novoizgrađeni objekat na EDHA 2016 (Europen Hotel Design Awards). U Londonu se 21. novembra održava EDHA 2016 (Europen Hotel Design Awards), a Hotel Pino je sa još šest objekata nominovan u kategoriji “Newbuild”.

  Podsjećamo da se za dizajn interijera objekta pobrinuo renomirani bh. arhitekta Amir Vuk Zec, hotel je do sada nagrađen na bijenalu arhitekture u Veneciji, a također je nominovan u grupu najboljih evropskih hotela po izboru posjetilaca stranice tophotel.de.

   

  Europe Hotel Design Awards se dodjeljuju za izuzetan dizajn i arhitekturu hotela, u čast arhitekata i dizajnera. Nagrade se dodjeljuju za kreativnost, inovativnost i izvrsnost kroz trinaest različitih kategorija.

  Pobjednici će biti objavljeni u Park Plaza Westminster Bridge u ponedjeljak 21. novembra u Londonu.

   

  Hotel Pino se nalazi na 1070 m. nadmorske visine, u srcu planine Trebević, otvoren na mjestu nekadašnjeg sjajnog ugostiteljskog objekta Prvi Šumar. Zbog blizine grada i mogućnosti da do ovog planinskog bisera iz Sarajeva stignete za 10 minuta, hotel je poznat kao „dnevni boravak Sarajlija“.

   

  Gostima su na raspolaganju 22 sobe i 2 apartmana sa divnim pogledom na planinu i šumu. Potpunu relaksaciju gostima će pružiti 23 metra dug bazen, dječiji bazen, 2 saune, fitness centar i 2 sobe za masažu. Da bi se sve uklopilo u prirodni ambijent pobrinuo se  Studio Zec i njihov glavni arhitekt Amir Vuk Zec.