Kako fotografisati bebe

Kako fotografisati bebe

U galeriji vam predstavljamo fotografije Adele Enersen fotografkinje koja kad je postala majka male Mile fotografisala svoju djevojčicu dok je ona spavala. Tako je nastala serija fantastičnih fotografija “Milini snovi”.


 Uz pomoć odjeće, deka, jastuka i plišanih igračaka  Adele je stvarala jedan čarobni svijet oko svoje usnule djevojčice. Mila je u svojim snovima bila astronaut okružen zvijezdama, surfer koji prkosi okeanskim valovima, leptir, rok zvijezda i slično.

Zavirite i vi u snove svoje djece i potrudite se napraviti fotografije koje ćete zajedno rado gledati u godinama koje su pred vama.

Za dobru dječiju fotografiju se morate malo potruditi, ili preciznije rečeno biti spremni jer ovaj oblik fotografisanja spada u najteže prvenstveno zbog nepredvidive dječje prirode i trenutaka koje je ponekad teško uhvatiti. Stoga, savjet broj jedan jeste da uvijek imate spremnu kameru sa napunjenim baterijama i praznom karticom kako biste uhvatiti prvi plač, prvi osmijeh, prvi korak i sve te savršene trenutke koji treba da se pamte.

Mi vam prenosimo male trikove kako da napravite još bolje i ljepše fotografije svoje djece.

 

1.Kostite trenutke kada je beba odmorna i naspavana mada možete snimiti i prekrasne fotografije svoje usnule bebe.

2. Izbjegavajte slikanje sa blicom jer će se beba uplašiti i postati nervozna. Koristite prirodno svjetlo, najbolje rano ujutro ili kasno popodne.

4.Čučnite, lezite, sjednite, budite u istom nivou sa bebom jer će tada beba izgledati prirodnije, i obavezeno izbjegavajte slikanje iz ptičije perspektive.

5.Potrudite se da pozadina bude crna ili bijela.

6.Snimite bebu bez odjeće, samo sa pelenom.

7.Otkrijte ljepotu crno bijelih fotografija gdje će glavni model biti vaše dijete .

8.I najvažniji savjet na kraju, budite strpljivi i čekajte pravi trenutak i sigurno ćete uhvatiti “trenutak za pamćenje”

 

Više o Adele Anderson možete saznati na njenom blogu http://milasdaydreams.blogspot.com/

 

Elvira Leka, Furaj.ba