Merima Bašić najbolji strani student na britanskom Kraljevskom koledžu

Merima Bašić najbolji strani student na britanskom Kraljevskom koledžu

Na britanskom Kraljevskom koledžu u Sandhurstu svečanom paradom obilježen je završetak školovanja nove klase oficira britanske vojske. Među njima je i Bosanka, kaplar Merima Bašić koja je dobila nagradu za najboljeg stranog studenta.

Foto: Facebook

Bašić je zbog svog rada, zalaganja i postignutih rezultata dobila nagradu za najboljeg međunarodnog polaznika školovanja, a uz to i pravo da se na svečanoj ceremoniji završetka školovanja, u ime međunarodnih studenata, obrati prigodnim govorom.

Kaplar Merima Bašić je primjer kako se trudom i zalaganjem, uz visok stepen motivacije, može puno postići, naveli su iz Ministarstva odbrane BiH navodeći kako je ona u Oružane snage BiH primljena u vojničku kategoriju.

Uporedo sa radom, uspjela je završiti Fakultet za zdravstvene studije u Sarajevu, nakon čega je konkurisala i odabrana za prestižno školovanje na Kraljevskom koledžu u Sanhurstu.

“Po završetku školovanja na navedenom koledžu, ona je stekla sve uslove za promjenu kategorije, tako da će ubrzo biti proizvedena u čin potporučnika”, naveli su iz ovog Ministarstva.