Nesquik Kids’ Run: Kratka i zabavna trka s medaljama za djecu

  Nesquik Kids’ Run: Kratka i zabavna trka s medaljama za djecu

  Sadržaj Olimpija Run Festa prilagođen je i najmlađima. Naime, u nedjelju, 9. septembra na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, Udruženje Marathon u saradnji sa kompanijom Nestlé organizovat će kratku i zabavnu trku za djecu pod nazivom „Nesquik Kids’ Run“.  Sve učesnike očekuju posebno dizajnirane finišerske medalje i mnogobrojni pokloni.

  U nedjelju, 9. septembra, sa početkom u 11:00 sati ispred SCC centra u Sarajevu, startat će kratka i zabavna trka za djecu,  pod nazivom  „Nesquik Kids’ Run“.  Udruženje Marathon Sarajevo ovu manifestaciju organizuje treći put po redu s ciljem razvijanja zdravih navika kod djece još od najranije dobi, uz odličnu zabavu, druženje, ali i brojne poklone  za mališane.

  Od SCC centra trasa dužine 800m vodit će kroz mirno i lijepo Vilsonovo šetalište. Za sve mališane koji prođu kroz cilj, organizator je obezbijedio posebno dizajnirane medalje koje oni željno očekuju. Tu su i dizajnirane poklon majice Udruženja EDUS, startni brojevi,  pokloni generalnog sponzora (platnena vrećica, uže za preskakanje, krede u boji, čokoladice) te drugi pokloni partnera trke.

  „Ovim projektom za djecu želimo podstaći sve roditelje da uče svoje najmlađe zdravim i korisnim navikama kroz zabavu i igru još od najranije dobi. Zbog ogromnog interesa za ovu aktivnost u 2018.  godini smo odlučili organizovati Nesquik Kids’ Run trku kao zaseban sportski događaj na Vilsonovom šetalištu. To će nam dozvoliti da se u narednoj godini spremimo za još veći broj učesnika, čak i do 1000.  Ove nedjelje očekujemo 400 dječaka i djevojčica, a zbog ograničenog broja startnih paketa veoma je važno da se svi zainteresovani što prije prijave“, izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

  ,,Usvajanje zdravih navika od najranije dobi, poput pravilne prehrane i redovne tjelesne aktivnosti, važni su za zdravlje u kasnijoj dobi. Nestlé rado podržava projekte poput ovog u organizaciji Udruženja Marathon, a koji promoviraju pozitivne navike i pomažu  roditeljima u odgoju zdravijih generacija”, izjavila je Anela Šemić u ime kompanije Nestlé BiH.

  Osim trke za djecu,  istog dana održat će se i 6. po redu trka/šetnja za dame, pod nazivom „AVON Djevojke na trčanju“ koja starta u 10:00 sati ispred SCC centra, kojoj se raduju sve djevojke, djevojčice i žene, a posebno i mame koje bi željele podijeliti svoju dobru praksu i lijepe trenutke sa svojim najbližim. Tate su dobrodošle da se pridruže i podrže učesnike i učesnice navijanjem.

  Prijave i informacije za „Nesquik Kids Run“ su dostupne ovdje (https://www.sarajevomarathon.ba/kids-run/ ), a za AVON Djevojke na trčanju ovdje (https://www.sarajevomarathon.ba/djevojke-na-trcanju/ ). Iz Udruženja Marathon Sarajevo pozivaju sve zainteresirane da se prijave što prije jer je broj mjesta na obje trke ograničen.