Otvorena “Starogradska bajka” u Sarajevu

  Otvorena “Starogradska bajka” u Sarajevu

  Na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu u prisustvu velikog broja građana otvorena je “Starogradska bajka“ koju realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Udruženje “Čuvari tradicije”.

  Projektom “Starogradska bajka” obogatit će se ponuda i doprinijeti raznovrsnosti sadržaja namijenjenih građanima, ali i brojnim turistima u našem gradu u najatraktivnijem periodu godine – periodu novogodišnjih praznika, te EYOF-a, najvećeg sportskog olimpijskog festivala za mlade koji će se održati u februaru naredne godine.

  Tokom dvomjesečnog perioda na Trgu oslobođenja realizovat će se brojni sadržaji. Vikendima su planirani su programi za najmlađe uz druženja sa maskotama, klaunovima, face painting, te organizacija tzv. “porodičnog dana”, prezentacije, degustacije, druženje s poznatim sportistima, glumcima itd.

  Postavljeno je i klizalište od naučno projektovanog materijala koji je identičan ledu i izgledom i karakteristikama. Razlika je što nije od leda, pa nema potrošnje struje, niti vode, niti zavisi od vremenskih prilika: visokih, niskih temperatura, padavina i sl. Za korištenje klizališta izdavat će se klizaljke, bez naknade, a radit će svakog dana od 10:00 do 22:00 sata.

  Postavljene su svjetleće lampice, zvijezde, pahulje i 3D elementi, te umjetno zelenilo s treperećim ledenicama.