Pripreme za ljeto u Neumu: Otvara se novi hotel

  Pripreme za ljeto u Neumu: Otvara se novi hotel

  Jedini bosanskohercegovački grad na moru – Neum priprema se za početak turističke sezone.

  Kako je najavljeno, neumski hoteli bi svoja vrata trebali otvoriti početkom maja. U Neumu očekuju da će epidemijska situacija do tada biti povoljna, te da će ljetna sezona biti uspješna.

  Pripreme za sezonu su, za razliku od prethodnih godina, stidljive. Rezervacija i upita za smještaje ima, ali sve su oči uprte u situaciju s koronavirusom.

  Kako bi spasili i ovu ljetnu sezonu, gradska uprava već je krenula s promocijom Neuma s ciljem privlačenja turista. Velike nade polaže se u dolazak gostiju iz Srbije koji su prošle godine spasili sezonu. U Neum ih ove godine i pozivaju.


  Neum poziva goste iz Srbije da dođu na ljetovanje


  Neum ima velike turističke kapacitete, ali i neiskorištene potencijale poput neumskog zaleđa, o kojem smo mi već pisali, i razvoja ruralnog turizma na kojeg se planiraju bazirati u budućnosti.

  Za Neum će biti značajna i magistralna cesta koja do grada vodi iz Stoca, a očekuje se i završetak poddionice Broćanac-Prapratnica, tako da će uskoro u funkciji biti 18 kilometara magistralne ceste od Hutova do Neuma. Završetak preostalih 10 kilometara do Stoca očekuje se do kraja 2021. godine.

  Od ove godine u Neumu sve posjetioce očekuje i jedan novitet – otvaranje novog hotela “Marea”.

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  NAŠE MORE, NEUM

  OD STAROG GRADA DO SELA KOJEG SU SAGRADILI RIMLJANI: ŠTA VIDJETI U OKOLINI NEUMA

  STARE FOTOGRAFIJE NEUMA IZ 1950. GODINE