Romantični božićni sajmovi u Beču

  Romantični božićni sajmovi u Beču

  Od sredine novembra pa sve do kraja godine, Beč je grad romantičnih božićnih sajmova gdje uz miris božićnih kolača, medenjaka i punča na nekoliko sati možete pobjeći od užurbanosti velegrada.

  40817

   Starobečki božićni sajam ©WienTourismus/Christian Stemper

   

  Bečka adventska čarolija 12. novembar – 24. decembar

  Bečani ga smatraju najboljim adventskim sajmom za djecu gdje najmlađi mogu uživati u božićnim radionicama, izrađivati božićne darove ili ukusne kolačiće na trgu ispred Gradske vijećnice. Posebnom ugođaju sajma pridonose i zborovi iz cijeloga svijeta čiji repertoar varira od klasičnih izvedbi do tradicionalnih božićnih pjesama.
  Božićno selo kod dvorca Belvedere 18.novembar – 23.decembar

  Dvorac Belvedere jedna je od najimpresivnijih gradskih atrakcija, posebno poznata po predivnim vrtovima i fontanama. Ovo je najatraktivnije od tri božićna sela i za mališane je posebno interesantno. Posjet sajmu može se kombinirati i s posjetom izložbi unutar Dvorca.

  Wien, 2015, Haas Haus, Sfephansdom, Do&Co, Copyright www.peterrigaud.com

  Zimski vrt restorana Do & Co, Stephansplatz

   ©WienTourismus/Peter Rigaud1010

   

  Božićni sajam – na Stephansplatzu 12. novembar – 26. decembar

  Ovdje se Božićni sajam održava još od  17. stoljeća. Tradicija je prekinuta sredinom 18. stoljeća, a nakratko je opet obnovljena dvadesetih godina 20. stoljeća. S obzirom na lokaciju uspjeh mu je zagarantovan.
  Božićni i novogodišnji sajam kod dvorca Schönbrunn

  11. – 26. 12. božićni)

  12. 2016. do 1. 1. (novogodišnji)

  U čarobnom okruženju schönbrunnskog kompleksa, održava se božićni sajam, na koji se odmah nastavlja i novogodišnji sajam. Izlagači i ovdje nude svoje tradicionalne proizvode, kao i austrijske kulinarske specijalitete. Ako želite osjetiti ugođaj carskog Beča u božićno vrijeme, ovaj sajam svakako je vrijedan preporuke.

  Više informacija: www.austria.info