Sa novim Opel Crossland X kroz prekrasne bosanske krajolike

  Sa novim Opel Crossland X kroz prekrasne bosanske krajolike

  Opel je za novinare iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske održao vrlo dinamičnu prezentaciju crossovera Crossland X.  Kroz prekrasne bosanske predjele, na relaciji Sarajevo – Sokolac – Knežina – Kolakovići – Olovo – Semizovac – Sarajevo, novinari su imali priliku voziti Opel Crossland X i uživati u prekrasnoj prirodi i krajolicima kroz koje su mnogi vozili prvi put.

  Foto: Furaj.ba

  Najveći aduti modela Crossland X su njegove kompaktne spoljne dimenzije, kao i sve popularniji SUV dizajn i udobna sjedišta. Crossland X može se zaključati, otvoriti i pokrenuti bez upotrebe ključa zahvaljujući funkciji otvaranja i pokretanja bez ključa.

  Uz dugačku listu opreme i novih tehnologija koje su svoje mesto našle u Crosslandu X, među najvažnije za vozače pored ostalog spadaju i head-up displej, upozorenje o napuštanju vozne trake, zadnja panoramska kamera od 180 stepeni, sistem za automatsko kočenje u slučaju opasnosti, sistem za prepoznavanje umora i pospanosti vozača, upozorenje na drugo vozilo u mrtvom uglu…

   Za vozače Crossland X bitna komponenta je potpuna povezanost sa smartfon uređajima putnika zbog čega predstavlja idealan izbor za kupce koji ovakve pogodnosti očekuju u svom automobilu.  


  Na listi opreme nalaze i nagrađivana ergonomska AGR prednja sjedišta, kao i LED farovi sa prilagodljivim svjetlima.
   

  Osjećaj iznimne prostornosti i prvoklasna ergonomska sjedala Crosslanda X učinit će i najduža putovanja krajnje ugodnima. Opel Crossland X osvaja i zbog svoje velike prilagodljivosti koja velikim dijelom počiva na kliznom stražnjem sjedalu. Naime, stražnja je klupa djeljiva i može se pomaknuti natrag za 150 mm, pa je putovanje na stražnjem sjedalu još udobnije za putnike s dugim nogama. Isto je tako moguće pomaknuti sjedalo naprijed, pa se prtljažnik može povećati za dodatnih 520 litara, što ga čini vodećim u klasi.