Tucson ponovo najprodavaniji SUV u BiH

  Tucson ponovo najprodavaniji SUV u BiH

  Generalni uvoznik Hyundai vozila za Bosnu i Hercegovinu, firma Hyundai Auto BH, 2017. godinu završila je s rekordnom prodajnom čiji se rezultati mogu mjeriti sa 2008. godinom,  kada je u Bosni i Hercegovini zabilježena rekordna prodaja novih automobila.

  Za Hyundai  Auto BH 2017. godina je bila izuzetno uspješna obzirom  da je zabilježen znatan rast prodaje u odnosu na prethodnu godinu, a kako kažu uspjeh  je još veći ukoliko se uzme u obzir da su Hyundai modeli bili uglavnom izbor pojedinca.

   

  Od kada je predstavljen 2015. godine Hyundai Tucson u Europi  prodat je u preko 300 hiljada primjeraka što mu je donijelo titulu najprodavanijeg Hyundai modela  u Europi.  Hyundai Tucson obara  rekorde i u Bosni i Hercegovini.

  1. godinu obilježila je rekordna prodaja modela Tucson koji je drugu godinu redom lider SUV segmenta. Tucson je prodat u 233 primjerka i statistički gledano svaki treći prodati SUV u Bosni i Hercegovini je Hyundai Tucson.

  Pored Tucsona poziciju Hyundaija na našem tržištu trebalo bi dodatno osnažiti nekoliko noviteta koji će se tokom 2018. godine naći u Hyundai prodajnim salonima  širom BiH. Dva modela se posebno izdvajaju i od njih se s pravom mnogo očekuje.

  U 2018. godini Hyundai očekuje veliki broj noviteta koje će predstaviti na našem tržištu. Posebno izdvajaju model Hyundai KONA koja je upravo stigla na evropsko tržište i za kratko vrijeme postala pravi tržišni hit. U planu je i zvanični početak prodaje novog i30 čije su prethodne generacije bile “bestselleri”, a ništa manje ne očekuju od novog modela.

  U drugoj polovini 2018. godine planiran je dolazak novog modela Santa Fe.

  U Hyundai-u vjeruju da će i 2018. godina biti bar jednako uspješna kao i prethodna.