Vremenska prognoza za vikend, 17. i 18. oktobar

  Vremenska prognoza za vikend, 17. i 18. oktobar

  Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Širom zemlje povremeno su mogući lokalni pljuskovi ili slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 18°C.

  Foto: Pixabay

  U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Moguća je slaba kiša u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

  U subotu, 17. oktobra, u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Širom zemlje povremeno su mogući kratkotrajni pljuskovi ili slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

  U nedjelju, 18.oktobra, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C.

  U ponedjeljak, 19. oktobra, u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prijepodne se očekuje dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C.