Kreće 47. Una regata – Dobra zabava uz koncerte u Bihaću i...

  Kreće 47. Una regata – Dobra zabava uz koncerte u Bihaću i Bosanskoj Krupi

  Danas u Martinbrodu počinje 47. Internacionalna turistička Una-regata. Za zabavu je zadužen bihaći bend Zippo, a vodena karavana će prvu etapu prema Štrbačkom buku zaveslati u četvrtak 25.07. 2019. godine. Pauza je već tradicionalno, u Kulen-Vakufu. Na Štrbačkom buku učesnike, goste i posjetitelje zabavlja grupa Camino Verde.

  Druga etapa vesla se od Štrbačkog buka do Bihaća u petak 26.07.2019. godine. Isti dan u Bihaću se održavaju 21. Tradicionalni skokovi s Gradskog mosta, kao i 4. Blobbing takmičenje, odnosno skokovi u vodu sa zračnog jastuka. Navečer je koncert Halida Bešlića i Alena Islamovića na Gradskoj otoci, a pridružiće im se i specijalni gosti.

  Prvi (Martinbrod-Štrbački) i treći dan (Bihać-Bosanska Krupa) se očekuje 450-500 učesnika na vodi, dok će najatraktivnija etapa Štrbački buk – Bihać, prvući između 800-900 učesnika, kazali su iz NP “Una”.

  Na završnici Una regate u Bosanskoj Krupi nastupa bend Zabranjeno pušenje, a tradicionalno će biti proglašeni “Unska sirena” i “Unski Neptun”. Također, na završnoj svečanosti će biti objavljen termin održavanja naredne 48. Internacionalne turističke Una regate.

  Cijena ulaznice za koncert u Bihaću je 10,00 KM, dok je koncert u Bosanskoj Krupi za građane i posjetitelje besplatan. Organizator Una regate je Nacionalni park Una.