Upoznajte Moskvu – ST.Petersburg sa Relax Toursom

Upoznajte Moskvu – ST.Petersburg sa Relax Toursom

Moskva je prekrasna, očaravajuća i zadivljujuća! Tajanstveni grad koji čuva uspomene na velike historijske događaje, važne historijske ličnosti, umjetnička i kulturna ostvarenja. U Moskvi se spajaju tragovi drevne historije i savremene tehnologije, dva različita vremena žive u skladu i obogaćuju sve posjetitelje ovoga grada nezaboravnim iskustvom. Prijestolnicu Rusije nemoguće je u potpunosti upoznati čak i ako živite cijeli život u njoj. To je grad pun tajni i iznenađenja. St. Petersburg se nalazi na ušću rijeke Neve i na ostrvima njene delte, prostire se na obali finskog zaliva Baltičkog mora, a smatra se jednim od najljepših gradova na svijetu, koji harmonijom svoje arhitekture plijeni i privlači turiste sa svih strana svijeta…

1. Dan / 12.04. / SARAJEVO – ISTANBUL – MOSKVA

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu, 2 sata prije leta. Let za Istanbul u 09:10 h na liniji TK 1200. Slijetanje na aerodrom u Istanbulu u 12:00 h (lokalno vrijeme). Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti na aerodromu do polijetanja aviona za Moskvu u 16:15 h na liniji TK 415. Slijetanje u Moskvu predviđeno je u 19:05 h (po lokalnom vremenu). Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljaga, doček od strane lokalnog vodiča te organizovani prijevoz do hotela u Moskvi uz panoramsko razgledanje. Smještaj u hotel i noćenje.

 2. Dan / 13.04. / MOSKVA

Nakon doručka u hotelu predlažemo fakultativni odlazak na panoramski i pješački razgled ruske prijestolnice koja je prije 850 godina izrasla iz malenog gradića na obali rijeke Moskva u deset milionski grad. Vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgledanje najpoznatijih znamenitosti: Vožnja pored pozorišta Boljšoj, stadiona Lužniky, univerziteta Lomonosov, i dalje prolazimo uz zidine Kremlja, iza kojeg će nas pratiti zlatne kupole najstarijih moskovskih crkvi, sve do Crvenog trga. Obići ćemo i Veliku džamiju u Moskvi kao i ulice Tverska i Arbat koju krase mnoge prodavnice, lokali i galerije. Obilazak Muzeja Kosmonautike, jedan od najposjećenijih muzeja u Moskvi, posjeduje veliki broj, opreme koje su nosili čuveni kosmonauti Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej posjeduje i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel i noćenje.

3. Dan / 14.04. / MOSKVA

Nakon doručka predlažemo fakultativni odlazak na izlet u Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i historijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umjetničkoj ljepoti, odlazak na Crveni trg – koji je simbol Rusije. To je mjesto na kojem se održavaju mnoge državne ceremonije u Moskvi, a prostire se uz istočni zid Kremlja. Na Crvenom trgu nalaze se dvije vjerojatno najpoznatije moskovske građevine – katedrala Sv. Vasilija Blaženog i Lenjinov mauzolej. Zahvaljujući svojoj arhitekturi Crveni trg smatra se najljepšim trgom u Europi. Nakon trga planirana je posjeta Moskovskog metroa, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasljeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. Dan / 15.04. / MOSKVA – ST. PETERSBURG

Nakon doručka, odjava iz hotela, slobodno vrijeme i transfer prema stanici za transfer vozom za St . Petersburg. Polazak brzim “Sapsan” vozom – vožnja traje tačno 4 h, u poslijepodnevnim satima dolazak u St. Petersburg . Dolazak u hotel, prijava. Vrijeme za odmor i noćenje.

5. Dan / 16.04. / ST. PETERSBURG

Nakon doručka u hotelu, predlažemo odlazak u Peterhof – ljetnu carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaljeva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaljev, Kronštat i Sankt Peterburg. Obići ćemo i jednu od najvećih svjetskih katedrala s kupolom, katedrala Sv. Izaka, koja prima do 10.000 ljudi. Vidjet ćemo njenih 112 granitnih stupova, mozaične slike, ikone, ukrašene mramorne ploče. Vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel i noćenje.

6. Dan / 17.04. / ST. PETERSBURG

Nakon doručka u hotelu, predlažemo fakultativnu vožnju kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Sjeverna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje. Povratak u hotel. Vrijeme za odmor. Noćenje.

7. Dan / 18.04. / ST. PETERSBURG –ISTANBUL

Nakon doručka u hotelu, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Odjava iz hotela, te organizirani transfer prema aerodromu. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 402 u 15:15 h. Slijetanje u Istanbul u 18:45 h po lokalnom vremenu te transfer i smještaj u hotel po izboru aviokompanije Turkish Airlines. Noćenje u hotelu.

8. Dan / 19.04. / ISTANBUL-SARAJEVO

Rani organizirani transfer do aerodroma u Istanbulu. Prijava na let za Sarajevo na liniji TK 1021 u 07:15 h. Slijetanje na aerodrom u Sarajevu predviđen je u 08:10 h po lokalnom vremenu te se tu i završava naše magično putovanje, do nekog novog zajedničkog putovanja…

Prijevozno sredstvo: Avion

Termin: 12.04.-19.04.2020 / 8 dana – 7 noćenja

BROJ PUTNIKA Za rane rezervacije do 15.01. Za rezervacije od 15.01.
Min. 40 prijava 999 KM 1.099 KM
Min 30 prijava 1.029 KM 1.129 KM
Min 20 prijava 1.069 KM 1.169 KM

 

U CIJENU JE UKLJUČENO:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo-Istanbul-Moskva i Petersburg- Istanbul-Sarajevo;
 • Smještaj u 1/2 sobama na bazi noćenja sa doručkom;
 • 3 noćenja u Moskvi Hotel 4*;
 • 3 noćenja u Petersburgu Hotel 4*;
 • 1 noćenje u Istanbulu u hotelu po izboru TK Airlines;
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Moskvi i Petersburgu;
 • Prijevoz Moskva – Petersburg sa “Sapsan” brzim vozom;
 • Pratilac putovanja iz Relax Tours-a (za minimalno 30 putnika);
 • Organizacija putovanja;

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

 • Aerodromske takse i TSC ( cca 255 EUR );
 • PZO i fakultativne izlete;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu;

 

RELAX TOURS

033 / 263 – 330

033 / 270 – 060

Više informacija možete pronaći OVDJE.