Vremenska prognoza za novogodišnju noć

  Vremenska prognoza za novogodišnju noć

  Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U većem dijelu zemlje će padati kiša. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, a na jugu zemlje do 16°C.

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  U Sarajevu oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8°C.

  U četvrtak, posljednjeg dana 2020. godine, u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 2 i 8°C, a na jugu zemlje do 11°C.

  U petak, prvog dana 2021. godine, u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C.

  U subotu, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.


  Novogodišnja noć: Prema metereološkom servisu Accuweather, u četvrtak poslijepodne nas očekuje prestanak padavina, tako da ćemo u Novu godinu ući bez padavina, s temperaturama do -1 stepen Celzijusa.