Festival internacionalne kuhinje u Porto Montenegru

  Festival internacionalne kuhinje u Porto Montenegru

  Prvi Festival internacionalne kuhinje održaće se 24. i 25. avgusta na različitim gastro lokacijama u nautičkom naselju Porto Montenegro, saopštio je Portalu Analitika pr menadžer kompanije Danilo Kalezić.

  1

  Delicije sa menija šefova kuhinja sa različitih strana svijeta baziraće se na spoju tradicionalnog i modernog, sa prepoznatljivim gastronomskim identitetima sa različitih meridijana. Uz engleski doručak oba dana vikenda od 11 do 14 sati  u restoranu “One” serviraće se i besplatan koktel “Bloody Marry”. Japanski restoran “Mitsu” priprema “Kitchen Show”, gdje će svi posjetioci biti u prilici da otkriju tajnu pripreme sušija, a one koji žele da probaju ovaj delikates, koji se gustira sa dva štapića, očekuje popust od 15 odsto- najavljeno je u saopštenju.

  Prepoznatljivi italijanski specijalitet “The Bucatino all’ Amatriciana” serviraće se u restoranu “La Piazza”, koji je u Porto Montenegru otvoren ovog ljeta.

  – Miris italijanske kuhinje osjetiće se i iz “Al Posto Guisto”, čiji će kuvari otkriti recept za dobro domaće tijesto za picu. U ovom restoranu, uz picu i biftek za ručak ili večeru, serviraće se i besplatni dezert. Takođe, u koncept radnji “AM/PM” besplatno će se degustirati domaći hljeb sa pršutom i sirom, začinjen maslinovim uljem, uz koji će dobro doći i čaša vina od najboljih sorti iz crnogorskih vinograda. Istovremeno, ova karakteristična radnja tokom vikenda nudi 20 odsto popusta na hranu i piće.  Nacionalna kuhinja biće prezentovana i u restoranu “Pilo”, od autohtonog njeguškog sira do tuna tartara, uz koji će svi gosti dobiti i besplatnu čašu vina – precizirano je u saopštenju.

  Na kraju, tu je i slatko-ledena poslastica iz “Moritz Eis”-a, prirodan sladoled najrazličitijih ukusa – od  klasičnih do nepredvidivih kombinacija, po cijeni nižoj za 20 odsto. U vinariji “Crush”, u subotu od 18 do 20 časova, može se odabrati flaša najboljih mediteranskih vina po specijalnim cijenama.

   

  1m