#PorscheExperienceTour – Vožnja prema Vlašiću u najboljim modelim

    #PorscheExperienceTour – Vožnja prema Vlašiću u najboljim modelim

    Porsche Centar Sarajevo i regionalna kancelarija Porschea za Istočnu i Centralnu Evropu organizovali sutradicionalnu probnu vožnju za postojeće i potencijalne kupce, ali i predstavnike medija, među kojima je bio i Furaj.ba tim. Porsche Experience, ranije poznat kao Porsche Road Show i Porsche Road Tour, ove godine je organizovan u 26 zemalja, uključujući i BiH.

    Prvo je organizovana probna vožnja za kupce na relaciji Sarajevo–Ljubuški–Kravice–Čapljina–Počitelj –Mostar–Blagaj–Sarajevo, a potom su i predstavnici medija isprobali nove modele Porschea u vožnji od Sarajeva do Vlašića i nazad, a sve to pod nadzorom Porscheovih instruktora vožnje Andrea D’Cruzea i Paula Robinsona. Gama testnih vozila povećana je na 12 automobila, među kojima su i novi modeli kao što su Panamera Turbo S E-hybrid (680 KS), 911 Turbo S (580 KS), Cayenne Turbo (550 KS), Macan Turbo (480 KS), Cayman GTS (365 KS) i 911 Targa 4S (420 KS).

    Učesnici su uživali u vožnji za upravljačem snažnih automobila na bh. cestama, a ugođaj su upotpunili prelijepi krajolici, ugodno druženje i timski duh svih ljubitelja ove prestižne njemačke marke.