Sevdah uz beatbox: Novi spot za pjesmu “Mila majko“.

    Sevdah uz beatbox: Novi spot za pjesmu “Mila majko“.

    Muzički trio “Bosanski lonac” danas je premijerno predstavio novi spot za pjesmu “Mila majko“, koju je izvorno izvodio doajen Himzo Polovina.

    Trio “Bosanski lonac” nastao je iz želje i potrebe da se tradicionalna muzika Bosne i Hercegovine otme od zaborava, da se približi i ostavi traga na generacije koje dolaze.
    Svoje djelovanje su započeli kao duo Kenan Mačković (vokal i klavir) i Mirza Redžepagić (gitara), a kasnije, tačnije prije godinu dana sastavu se pridružuje i Davor Maraus (udaraljke) te kao trio prvi put imaju svoje veće javno pojavljivanje, na 4. Sarajevo Sevdah Festu, gdje zajedno sa brojnim gostima, prvi put prezentiraju svoje aranžmane. U ovoj pjesmi im se pridružio i beatboxer Adnan Pacoli, te je tako sevdalinka, koju je izvorno izvodio doajen Himzo Polovina, dobila potpuno modernu reinterpretaciju.
    Prije ove obrade, “Bosanski lonac“ je objavio i spot za pjesmu “Putuj vjetre” koju je izvorno izvodio Safet Isović, a njihov flamenco/latino aranžman pjesme je najavio novi pristup obrade tradicionalnih pjesama Bosne i Hercegovine.