U planinu sa osmijehom: Pohod u spomen na alpinistu Armina Gazića

  U planinu sa osmijehom: Pohod u spomen na alpinistu Armina Gazića

  Na dan kada bi pokojni Armin Gazić, vrsni bh. alpinista, proslavio 31. rođendan, njegova raja u njegovu spomen i čast organizira pohod u planinu kod Zenice.

  Podsjećamo, Zeničanin Armin Gazić krajem jula prošle godine izgubio je život u nesreći koja se dogodila nizvodno od Bunskih kanala u rijeci Neretvi.

  Kao uspomenu na njega, njegovi prijatelji i kolege planinari na planini Velež koju je volio sagradili su planinarsko sklonište i via ferratu sa njegovim imenom.

  Petnaestog augusta u njegovo ime pohode planine.

  ORGANIZATOR: Mućkova raja
  · VRIJEME I MJESTO POLASKA: nedjelja, 15. august 2021. godine, 08:00, parking prostor ispred glavnog ulaza u Shopping centar na Kamberovića polju svojim prijevozom. Prijevoz za prijavljene učesnike bit će organizovan autobusom koji kreće u 08:00 sa parkinga ispred glavnog ulaza u Shopping centar do Smetova i sa Smetova nazad u grad nakon završetka ture.
  · TEHNIČKI PODACI O TURI:
  – planinarska ruta: raskršće za Peševiće – Scorpio – Dobra Voda – spomenik na Smetovima – Vis – raskršće za Peševiće
  – dužina pune planinarske rute: 10 km
  – trajanje: cjelodnevna
  – kondiciona zahtjevnost: K1 – LAGANA
  – tehnička zahtjevnost: T1 – NEZAHTJEVNO
  · OPREMA: GLEŽNJERICE ILI DUBOKE PATIKE, ruksak, presvlaka, vjetrovka, kačket ili šešir, poželjni štapovi.
  · HRANA I VODA: Vode najmanje 1 litar! Postoji jedan izvor na ruti. Hrana iz ruksaka.
  · INFORMACIJE I PRIJAVE: +38761345833 (SMS/Viber/WhatsApp poruke).
  NAPOMENE: Odazivom na turu, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uslove za sigurno učestvovanje na istom, da prihvata navedeni program, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana ture, odluka i uputa vodiča.
  Organizator zadržava pravo izmjene programa ture u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši meteorološki uslovi i sl).